Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), mezunları en çok SPK Lisanslama Yetki Belgesine sahip ilk 30 üniversite arasında yer aldı.
Adnan Menderes Üniversitesi, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği’nin (TSPAKB) 2011 verilerine göre mezunları en çok “SPK Lisanslama Yetki Belgesi”ne sahip 30’uncu üniversitesi oldu. Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) 2015 verilerine göre ise artan üniversite ve eğitim programlarına rağmen ADÜ; 193 üniversite arasında ilk 30’daki yerini koruyor. Finans sektöründe kariyer yapmanın pasaportu olarak görülen bu belge için eğitimler, 2005’ten bu yana her yıl üniversitemiz öğrencilerine ve bölgede çalışan finans çalışanlarına veriliyor.
Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı ve Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) Başkanı Doç Dr. Yusuf Kaderli, 2002 yılından itibaren Sermaye Piyasası ve piyasaya bağlı aracı kurumlarda çalışma şartlarının Sermaye Piyasası Kurulu’nun almış olduğu önemli bir kararla değiştiğini ifade etti. Kaderli; bu tarihten itibaren Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), bu piyasada birçok pozisyonda çalışabilmek için ‘SPK Lisanslama Yetki Belgesi’ adı verilen ve SPK’nın yapacağı sınavlarla alınabilen bu belgeleri şart koştuğunu söyledi. Günümüzde bu yetki belgelerinin aracı kurumların yanı sıra bankalarda da birçok pozisyonda çalışabilmenin şartı haline geldiğini vurgulayan Doç. Dr. Kaderli, “ADÜ 2011 yılı itibariyle bu konuda markalaşma anlamında ilk adımlarını atmıştı. Aradan geçen 4 yılda, yaklaşık 100 kişi daha bu belgeyi almaya hak kazandı. Tahminimce, biz ilk 25-30 üniversite arasında yerimizi koruyoruz. Hatta daha üst sıralara bile çıkmış olabiliriz. Yetki belgeleri, yönlendirme ve eğitimler vasıtasıyla Üniversitemiz, öğrencilerine bu belgeleri edindirmede iyi bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.