Filiz'in yakalandığı dönemde Baro tarafından Filiz'in müdafaii olarak görevlendirilen Yirmibeşoğlu, soruşturma sürecinde avukatlık yönetmeliğinin 'Reklam yasağı' maddesini ihlal ederek, Reklam niteliği taşıyan açıklamalar yapmakla suçlanıyor. Soruşturmayı İstanbulBarosu yürütüyor. 

Diğer avukatlar şikayet etmiş
Uzun süre arandıktan sonra İzmir'de yakalanan ve iki arkadaşıyla, ev sahibini öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz 12 Haziran 2016'da İzmir'de yakalanmıştı. Filiz'e CMKgereği İstanbul Barosu tarafından zorunlu müdafi olarak avukat Vildan Yirmibeşoğlu atanmıştı. Kamuouyunu günlerce meşgul eden ve gündemin ilk sıralarında yer alan bu soruşturmada görevlendirilmesiyle birlikte avukat Yirmibeşoğlu hakkında çok sayıda haberde çıkmıştı. Bir gazetede Atalay Filiz hakkında 'Gözlemlediğim kadarıyla çok zeki biri. Yalanlarıyla insanları kandırmayı başarabiliyor' şeklinde beyanları da yer almıştı. Yirmibeşoğlu'nun gündeme gelmesinden rahatsız olan bazı avukatlar 'reklam yasağı ihlâli' iddiasıyla İstanbul Barosu'na şikayette bulundu. Şikayetleri dikkate alan Baro, Yirmibeşoğlu hakkında soruşturma başlattı. Yirmibeşoğlu basına beyan vermediğini, hakkındaki yazıların çıkmasında kendisinin bir talep veya müdahalesinin olmadığını söyleyerek kendini savundu. Soruşturma devam ediyor. Soruşturma neticesine göre uyarı, para cezası veya baro kaydının silinmesine kadar çeşitli cezalar verilebilir. 

'Açıklama yapamazlar'
Avukatlarla ilgili 'Reklam Yasağı' yönetmeliğinin 'Medya İlişkileri' başlığı altındaki ilgili bölümü şöyle: 
'Yaşamları, kazançları, mesleki faaliyeti hakkında "reklam niteliğinde" yayınlarda bulunamaz, halen ya da eskiden takip ettiği, devam eden veya sonuçlanmış bir dava hakkında; dava ile özdeşleşip tarafların sözcüsü gibi hareket edemez, davanın hukuki boyutları içinde kalmak kaydıyla ve zorunlu haller dışında yazılı, işitsel ve görsel iletişim araçlarına ve internet'e görüntü, bilgi, demeç veremez, açıklama yapamazlar' 

Milliyet