TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ve yöneticiler, kısa bir süre önce göreve gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Bakan Osman Aşkın Bak’ın makamında gerçekleşen buluşmada, sporun şiddetten, gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması adına, TSYD ile bakanlık arasında işbirliği içinde yapılabilecek çalışmalarla ilgili fikirler ön plana çıktı.

Bakan Bak çok kararlı

Son Beşiktaş - Konya Süper Kupa finalinde yaşananlardan yola çıkıp, ‘Sporda Şiddet Yasası’nın daha işlevsel hale gelmesi için İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’yla vakit kaybetmeden çalışmalara başlanacağını müjdeleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bu konunun çözümünde sporun tüm bileşenlerine, özellikle de spor yazarlarına büyük görevler düştüğünün altını çizdi.

Gençlerin uyuşturucu illetinden uzak tutulması konusunda da çok kararlı olduğu vurgulayan Bakan Bak, “Önemli olan gençleri uyuşturucu alışkanlığından kurtarmak değil, bununla tanışmalarının önüne geçebilmek. Bu yöntem için de en değerli etken spor” ifadesi kullandı.

İşbirliğine hazırız

Sporun her kademesinde bulunmuş bir kişinin, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine gelmesinin, ülkemiz adına büyük şans olduğunu vurgulayan TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, her türlü işbirliğine ve göreve hazır olduklarını bildirdi.

TSYD’nin Levent’teki genel merkezinde sporumuz ve gençliğimizin yararına seminerler, toplantılar düzenlenmesinin, atılacak adımların vatandaşlarımıza duyurulmasını kolaylaştıracağını anlatan Tongsir,

Bakan Bak’a tesis içindeki olimpik havuzun yenilenmesi konusunda yapılan çalışmaları anlattı, bir an önce tamamlanması adına destek istedi.

AIPS Kongresi’ne davet

Cenevre ve Brüksel’in de talip olduğu Uluslararası Spor Yazarları Birliği (AIPS) Kongresi’ni, Katar’ın başkenti Doha’da sergiledikleri özverili ve kararlı tutumla nasıl Türkiye’ye getirdikleri anlatan Oğuz Tongsir, Nisan 2018’de 107 ülkenin temsilcilerini Antalya’da bir araya getirecek dünyanın en prestijli spor yazarları organizasyonun açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın birlikte yapmasından onur duyacaklarını ifade etti.

Hoşgörü vurgusu

Bakan Osman Aşkın Bak’a, “Spor Hoşgörü ve Kardeşliktir” ilkesinden yola çıkarak Mevlana Hoşgörü Simgeli vazo hediye eden Oğuz Tongsir başkanlığındaki TSYD Heyeti, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı da ziyaret etti.

Ziyaretlerde Tongsir’e, yöneticiler Meriç Müldür, Nuri İmre, Ahmet Eser, Tunç Kayacı, Suavi Yardımoğlu, Bülent Karadaş ile Organizasyon ve Medya Akreditasyon Sorumlusu Birgül Pullukçu eşlik etti.