Konya Ticaret Odası (KTO) üyelerine Kalkınma Bankası’nın kredi ve destekleri anlatıldı.
KTO’da düzenlenen Türkiye Kalkınma Bankası Kredi ve Destekleri Bilgilendirme Toplantısına, KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Buçukoğlu ve oda üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş “Oda olarak reel sektörümüzün, KOBİ’lerimizin sorunlarını dinlemek için çeşitli faaliyetlerimiz oluyor. Her ay düzenli olarak yaptığımız anketlerle birlikte her hafta bir sektörümüzün temsilcilerini Odamızda misafir ederek sorunlarını dinliyoruz. Ağırlıklı olarak nakit sıkışıklığı ve finansa erişim konusunda yaşadıkları sorunlar gündeme getirilmektedir. Bu sorunların çözümü için üyelerimizn finansa erişimi noktasında destek sağlayacak kurumların yetkililerini Odamızda misafir ederek üyelerimizle bir araya getiriyoruz. Kalkınma Bankası’nın da finansa erişim konusunda bir alternatif oluşturacağına inandığımız kredi ve destek programlarından işletmelerimizin faydalanmalarını bekliyoruz” dedi.
Kalkınma Bankası Genel Müdürü Buçukoğlu, enerji ve teknolojik tabanlı projelere ve yüzde 47’lik oranla kalkınması öncelikli yerlere ekspertiz ve destek hizmetli kredi imkanı sunduklarını belirtti. “Özellikle anonim şirketler bazında yurt içi ve yurt dışı kredi vermekteyiz. Şirketler projeleriyle birlikte başvurduklarında değerlendirmeye alıyoruz. Teknik, ekonomik ve mali analizi aşamalarından geçtikten sonra kredilerine onay vermekteyiz. Yurtiçinde yatırım ve işletme kredileri dışında yurtdışı Avrupa Yatırım Bankası aracılığıyla Kobi Avro Kredisi, Midcap Avro kredisi ve İslam Kalkınma Bankası kredisi gibi hizmetleri vermekteyiz. Yatırım projelerine kredi verilmesinin öncelikli kriterleri, yatırımcının anonim şirketi olması ve ilgili teşvik ve izin belgelerinin tam olduğu takdirde, kredilerin yurtiçinde ilk iki yıl ödemesiz, yurt dışı kredilerinin de ilk üç yıl ödemesiz 10 yıl vadeyle sunmaktayız” dedi.
Konuşmaların ardından Kalkınma Bankası Ticari Pazarlama Başkanvekili Yücel Özbilgin tarafından bilgilendirme sunumu gerçkleştirildi. Özbilgin, katılımcıların kredi ve destek programlarına ilişkin sorularını cevaplandırdı.
Programın sonunda KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş tarafından, Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Buçukoğlu’na günün anısına hediye takdim edildi.