KIRKLARELİ Barosu’na kayıtlı avukatlar, yaptıkları basın açıklamasıyla Mersin’in Tarsus İlçesi’nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto etti.

Adliye binası önünde toplanan avukatlar adına açıklamayı okuyan Kırklareli Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nilgün Ülgen, “Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır defalarca dile getirdik. Ancak önümüze çıkan acı gerçek Medeni Kanun'un kabulü ile önemli haklar kazandığımız 17 Şubat 1926’dan bu yana gerçek sorunun çözümünün toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı bakış açısının değiştirilmesi gerekliliği ve bu konuda bir arpa boyu yol alamamış olmamız” dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE AYRIMCILIK SONA ERDİRİLMELİ”

Özgecan Aslan'ın katillerinin en ağır cezaya alması için çalışarak, davaya müdahil olacaklarını ifade eden Ülgen, şunları söyledi:

“Kadınların dolmuşa bindiğinde şoförün kapıyı kapatıp, ıssız bir yere götüreceği korkusuna kapılmadan, bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmadan, ıssız bir sokakta iki adımda bir arkasına tedirginlikle bakmadan, arkasından gelen bir kişinin adımlarının temposuna kulak kesmeden, yanından geçen birinin taciz edebileceği endişesi olmadan, evde, sokakta, iş yerinde güvenle yaşayabilmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık sona erdirilmelidir."

Nilgün Ülgen, mücadelelerinin kadın cinayetleri ve şiddet son bulana kadar devam edeceğini ve susmayacaklarını söyledi. Avukatlar, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI