Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4’üncü Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Spil Dağı Milli Parkının tanınırlığının artırılması amacı hazırlanan, “Spil Dağı Milli Parkının Gizemli Dünyası’ temalı Fotoğraf Sergisi Manisa Forum Magnesia Alışveriş Merkezinde halkın beğenisine sunuldu.
52 fotoğraftan oluşan sergi açılışı Vali Vekili Mesut Eser, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4’üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcıları İsmail Önal ve Süleyman Çoban, kurum temsilcileri, Bölge Müdürlüğü personeli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Sergi açılışında konuşan Vali Vekili Mesut Eser; fotoğrafların Spil Dağı Milli Parkı ve Manisa’nın tanıtımında çok büyük katkısının olacağını ve bu tür çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söyledi.
Bölge Müdürü Rahmi Bayrak da yaptığı konuşmada, “Manisa’mızın hemen yanı başında bulunan mitolojik, tarihi, jeomorfolojik, ekolojik ve doğal değerler bakımından çok önemli bir hazine niteliğinde olan Spil Dağı Milli Parkımızın değerlerini vatandaşlarımızın beğenilerine sunmaktayız” dedi.
Bayrak, serginin Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4’üncü Bölge Müdürlüğünde oluşturulan fotoğraf ekibinde bulunan Mühendis Uğur Ulaşoğlu tarafından çekilen Spil Dağının bitki ve hayvan türlerinden farklı örnekler, kış ve değişik manzara fotoğraflarından oluştuğunu söyledi. Bu fotoğrafların farklı etkinliklerde de kullanılacağını ve ayrıca Bölge Müdürlüğü web sayfasında da yayınlanacağını belirten Bayrak, Ege Bölgesinin bu konuda çok zengin olduğunu ve bu tür çalışmalara devam edileceğini ifade etti.
13-15 Şubat tarihleri arasında 3 gün boyunca vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, “Spil Dağı Milli Parkının Gizemli Dünyası” temalı Fotoğraf Sergisi’nin, bu anlamada düzenlenen ilk sergi olması dolayısıyla, alınan geri bildirimler doğrultusunda, Manisa Kültür Merkezi ve İzmir İlinde de bu ve benzeri sergiler açılacağı bildirildi.