Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - KAMU Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Manisa Şubesi'ne üye öğretmenler, laik-demokratik anadilde eğitim ve demokratik yaşam için boykota gittit etti. Bir günlük iş bırakan öğretmenler yürüyüş düzenleyip Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.
Birleşik Haziran Hareketi'nin 'Laik ve bilimsel eğitim için bugün okula gitmeyin' çağrısına Eğitim-Sen Manisa Şubesi de de destek verdi. Derslere girmeyen öğretmenler okulu boykot edip Manisa Lisesi önünde toplandı. Yaklaşık 500 kişi ellerinde pankartlar ve sloganlarla 1 kilometre boyunca yürüdü. Öğretmenlerin boykotuna CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada ve öğrenci velileri de destek verdi. Kızını okula yollamadığını açıklayan milletvekili Özel, AK Parti Hükümetinin eğitimi yaz boz tahtasına çevirdiğini söyledi.
'Laik bilimsel eğitim istiyoruz', 'Zorunlu din dersleri kaldırılsın' sloganları atan öğretmenler, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelindiğinde basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, AK Parti iktidarının eğitim sistemini ve toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda baskıcı ve bir sistem kurmaya çalıştığını söyledi.

FOTOĞRAFLI