Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, öğrenci ve vatandaşlara yönelik eğitim ve tatbikat çalışmalarına devam ediyor. Olası yangın ve doğal afet durumlarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla yürütülen çalışma kapsamında yangın ve deprem tatbikatları gerçekleştiriliyor.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli tarafından Fırat İlköğretim Okulu, Yeşiltepe Altın Adamlar Ana Okulu, Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi, Kazım Karabekir, Yusuf Kenan Anadolu Lisesi ve Malatya Gazi Anadolu Lisesi’nde yangın ve deprem tatbikatları gerçekleştirildi. Temsili yangınların çıkarıldığı tatbikatlarda, öğretmen ve öğrencilere yangın anında neler yapılması gerektiği anlatılarak, yangın söndürme cihazları kullanımı ve işlevleri de uygulamalı gösterildi. Tatbikat sırasında ayrıca deprem anında da yapılması gerekenler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından eğitim ve tatbikat çalışmalarının rutin bir şekilde devam edeceği belirtildi.
YANGIN VE DEPREM SEMİNERİ
Büyükşehir itfaiyesi personeli Sivil Savunma Haftası nedeniyle Fatma Aliye IMKB Anadolu Kız Lisesi’nde ‘Yangın ve Deprem’ konulu bir seminer verildi. Okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde; ev, okul, araç ve doğada karşılaşacakları yangınlarda ne yapmaları gerektiği anlatılarak, deprem ve yangın öncesi alınması gereken önlemler konusunda uyarıldılar.