RİZE (AA) - MUHİTTİN SANDIKÇI - Çaykur Rizespor'da, eksik oyuncular nedeniyle sol bekte görev yapan Eren Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 24 haftada asistleriyle takımına ligde kalma yolunda büyük katkı sağladı.

Yeşil-mavili takımda sezona sol açıkta başlayan 23 yaşındaki Albayrak, savunmanın solunda Ali Adnan'ın uzun süre Irak Milli Takımı ile Asya Kupası'nda görev alması, Oğuzhan Berber'in de cezası ve sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalması nedeniyle bu mevkide görev yapmaya başladı. 

Eren, sezonun ilk haftalarında sol açık olarak görev yaptığı maçlarda asist ve gol atma başarısı gösteremezken, sol bekte görev yaptığı Eskişehirspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Bursaspor maçlarında birer, Akhisar Belediyespor maçında ise 2 asistle 7 asist yaparak takımına katkı sağladı. Eren Albayrak, tek golünü sezonun ikinci yarısında sahalarında yaptıkları ve 3-0 kazandıkları Eskişehirspor maçında attı.

Aybayrak, teknik direktör Hikmet Karaman'ın göreve gelmesiyle 12 maçın tamamında 90 dakika sahada kalarak, bir anlamda "Karaman'ın vazgeçilmezleri" arasında yer aldı. 

- "Savunmadan çıkıp asist yapmak daha zor"

Eren Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol hayatına sol açık oynayarak başladığını, hazırlık maçlarında çok az da olsa sol bekte görev aldığını söyledi.

Sol bek mevkisinde görev almasının ilk başlarda kendisine çok tuhaf geldiğini, sol bek oynaması için ilk teklifin geçen sezon Rıza Çalımbay'dan geldiğini anlatan Albayrak, ancak Çalımbay Çaykur Rizespor'daki görevinden ayrılınca bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

Bu sezon Ali Adnan'ın milli takıma gidişi, Oğuzhan Berber'in cezalı oluşunun sol bekte oynama imkanını kendisine sağladığını belirten Albayrak, "Sol bek çizgi bölgesi, daha önce oynadığım dönemlerde de elimden geleni vermeye çalışmıştım. Sol bek oynadığım ilk dönemlerde zaman zaman sıkıntı yaşadığım anlar oldu. Genelinde kendimi iyi hissettim ve bir dönem sonra alıştım. Elimden geldiği kadar verimli olmaya çalıştım" dedi. 

Bu sezonki hedefleri arasında gol attırmak ve atmak olduğunun altını çizen Albayrak, şöyle konuştu:

"Ligde birçok takımda asistleriyle takımına katkı sağlayan futbolcu arkadaşlarım var ama savunmadan çıkıp asist yapmak daha zor. Hücum hattında olduğun zaman gol atma, asist yapma şansı çok daha fazla. Biz daha arkadan çıkıyoruz. Eskiden sol açık oynadığım için ne yapılabileceğini daha iyi kestirebiliyorum. Geriden daha akıllı, daha güçlü gelebiliyorum. Sol bek oynadıktan sonra iyice çözdüm. Elimden geldiği kadar asist ve gol atarak takıma katkı vermeye devam etmek istiyorum."

- Milli takım hayali kuruyor

Albayrak, sezonun ilk yarısında iyi oyununun karşılığını A2 Milli Takımına seçilerek aldığını vurgulayarak, ikinci yarıya takımı ile iyi bir başlangıç yaptığını dile getirdi.

Hem bireysel hem de takım olarak oyunlarında yükseliş bulunduğuna dikkati çeken Albayrak, şunları kaydetti:

"Asistlerimle ve futbolumla takımıma katkı sağladığım için mutluyum. İyi oyunumun karşılığı olarak her oyuncu gibi ben de milli takımı heyecanla bekliyorum. Milli takım hedeflerim arasında. Fatih hocamın gösterdiğim performansı değerlendirmesini ve milli takıma çağırmasını canı gönülden isterim."