İNSANİ Yardım Vakfı (İHH) Manisa Şubesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için "Acil una ihtiyaç var" sloganıyla başlattığı insani yardım kampanyası kapsamında 500 çuval un topladı. Toplanan yardım malzemeleri, bir TIR'la Suriye'ye gönderildi.
İHH Manisa Şubesi, Suriye'deki ihtiyaç sahibi Bayırbucak Türkmenleri için insani yardım kampanyası kapsamında 500 çuval un topladı. Bir TIR'a yüklenen yardım malzemeleri, Şehzadeler'deki Hatuniye Camii'ndeki cuma namazı sonrası dualarla Suriye'ye gönderildi.
Açıklama yapan İHH Manisa Şubesi Başkanı Necmettin Okumuş, "İç savaş sebebiyle çatışmalardan kaçarak sınır bölgelerine sığınan mülteciler ile Suriye'de zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan Suriye halkının yardım ihtiyaçları Her geçen gün artıyor. Dört yıldır sağlıklı bir şekilde tarım ve ticaret yapılamayan Suriye'de, aralıksız süren saldırılar yüzünden, İHH İnsanı Yardım Vakfımız tarafından kurulan fırınlarda un stoklarının bitmek üzere olması sebebiyle, sivil toplum kuruluşlarımızın da katılımı ve desteğiyle, başta çocuklar olmak üzere özellikle kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri, dertlerine çare, yaralarına merhem olmak için Manisa il genelinde, il ve ilçelerimizde 'Acil una ihtiyaç var' sloganıyla başlattığımız yardım kampanyasında toplanmış olan yardımları ulaştırmak için bir aradayız. İkinci insani yardım aracımızı bugün dualarla yola çıkarıyoruz. İnsanı üstün tutan, Müslümanları kardeş sayan 'Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir' düsturunu benimseyen bir inancın mensupları olarak bizler, dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Masum insanları ve çocukları katleden tüm zalimleri kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

FOTOĞRAF