Arzu KAYA/İSTANBUL, () KADIKÖY Yeldeğirmeni'nde kartopu tartışması sonrası çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu'nun "Kasten adam öldürmek", Nazım Coşanar'ın ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılanmasına devam ediliyor.

DAVAYA ÇOK SAYIDA DESTEKÇİ
Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2 sanıklı 13 şikayetçisi olan davanın 2. duruşmasında tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ve tutuksuz sanık Nazım Coşanar hazır bulundu. Duruşmaya Nuh Köklü'nün annesi Çiğdem Köklü, ağabeyi Sedat Köklü, bazı müştekiler, çeşitli illerin barolarından yüze yakın avukat, CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel ve Ali Özcan da katıldı. Duruşma salonuna müşteki avukatları tarafından olay yerinin fotoğrafını içeren büyük pankart asıldı.

"BIÇAĞI NUH AĞABEYİN KALBİNE SAPLADI..."
Duruşmada ifade veren şikayetçi Kubilay Çelik olay gününü anlatarak, "Olay günü ben ve arkadaşlarım kartopu oynuyorduk. Dükkanın camına kartopu geldi. Dükkandan çıktı sanık. 'Burayı terk edin. Bu cam kaç para biliyor musunuz' diye kaba tabirlerle konuştu. Daha düzgün konuşmasını söyledik. 'Siz beni tanımıyorsunuz' diyerek içeri girdi ve yeniden dışarı çıktığında bizi sopayla darp etti. Sopayı elinden aldık daha da hırslandı. İçeri yeniden girip çıktığında elinde bıçak vardı. Bıçağı savurdu bizlere. Sonra Nuh ağabey ona müdahale etti. Sanık, elindeki bıçakla yere düştü. Arkadaşımız Emrah bıçağa bastı. Berber de Emrah'a müdahale etti. Sanık, bıçağı Nuh ağabeyin kalbine sapladı. Tanımadığı, sokaktan geçen birine daha saldırdı. 'Benim 46 raporum var sizi öldürür ve elimi kolumu sallayarak ertesi gün çıkarım' deyip duruyordu" dedi.

"NUH'UN ACI ÇEKEREK BAĞIRDIĞINI DUYDUM"
Bir diğer şikayetçi Sema Meşin olay günü sürekli sanığı sakinleştirmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Kartopu oyunumuz o sırada bitmişti. Arkamı dönüp gitmek üzereyken sesler duydum. Sanık arkadaşlarıma bağırıyordu, arbede oldu. İçeri koştuğunu gördüm. 'Ağabey dur sakin ol' diye dükkanın kapısında durdum. Dükkandan sopa ile çıktı. Bir aktarda neden sopa olur bilmiyorum, kavga için durduğu belliydi. Beni kapıda itip arkadaşlarıma saldırdı. Elinden sopayı aldık ağza alınmayacak küfürler etti. Kadınlar olarak içeri sokmaya çalıştık onu. Bu sefer elinde bıçakla çıktı. Önce bıçağı bana savurdu, ardından arkadaşıma. Nuh, arkadaşımız Emrah'a yardım etmek istedi. Nuh'un acı çekerek bağırdığını duydum" diye konuştu.

"DARP RAPORU VAR. ARKADAŞLARINIZ VURDU MU"
Tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'nun avukatı Yener Tanyıldız müvekkilinin de olay sırasında darp edildiğini belirterek, "Müvekkilim 40 günden fazla iş göremez raporu aldı. Darp raporu var. Nuh Köklü ile müvekkilim beraber yere düştüklerinde, arkadaşlarınızdan biri müvekkilime vurdu mu?" diye sordu.
Sema Meşin ise, "Hayır, zaten elinde bıçak olduğu için müdahale edemedik. Keşke vurabilseydik de arkadaşımızı kurtarsaydık" şeklinde yanıt verdi.

"NUH, ARKADAŞIMIZI KURTARMAYA ÇALIŞTI"
Şikayetçilerden Halit Kayacan da olay günü kartopu oynadıklarını ifade ederek, "Sanığın dükkandan dışarı çıktığını gördüm. Dışarı çıkar çıkmaz bu camın kaç para olduğunu biliyor musunuz' diye lanlı lunlu konuştu. Biz uyarınca 'Sizi öldürürüm' dedi. Eline sopa alıp çıktı ve sopayı sağa sola savurdu. Elinden sopa alınınca eline bıçak aldı. Bizlere savurdu. Sanık, arkadaşımız Emrah'a yöneldi. Nuh, Emrah'ı kurtarmaya çalıştı" dedi.

MÜŞTEKİLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Olaya ilişkin duruşmada dinlenilen tanıkların ardından olaya ilişkin görüntülerin duruşmada salonunda izlenmeye başlandı. Bu sırada Nuh Köklü'nün ağabeyi Sedat Köklü ve arkadaşları dayanamayarak duruşma salonundan ayrıldı. Bazı arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

"İSTEYEREK KİMSEYİ ÖLDÜRMEM, ÜZERİME DÜŞTÜ"
"Kasten adam öldürme" suçundan yargılanan Serkan Azizoğlu izlenen görüntüler üzerine ilk celse verdiği ifadesinde bazı konuların aklına gelmediğini belirterek, "Kavgayı başlatan kişilerden biri müştekilerden Tamer Doğan ve Emrah Elvan'dı. Ben arkadan tekme yedim. Kimin vurduğunu bilmiyorum. Diğer sanık yalan konuşuyor. Sopayla sağa sola savurduğumu söylüyor. İstesem birinci mahkemede bunu da yakardım. Ankara'da bir sürü kişi vefat etti bu kadar gündemde kalmadı. Benim okuyan çocuğum var, gündemde kalmak istemiyorum. İsteyerek ben kimseyi öldürmem. Bugüne kadar kimseyi öldürmedim. O benim üzerime düştü. Onları da ben tanımam. Adalete güveniyorum" dedi. Tutuksuz sanık Nazım Coşanar ise, "Ben kavga eden grubu ayırmak istedim. Diğer sanığı tanımıyorum. Kavga anında insanlık namına ayırmak istedim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLER İNCELENECEK...
Adli Tıp Kurumundan gelen rapora göre Nuh Köklü'nün kesici, delici alet yaralanmasına bağlı iç kanama sonucu yaşamını yitirdiğine dair rapor verildiğini belirten mahkeme başkanı, sanığın akıl sağlığına ilişkin randevu günü verildiğini belirtti. Adli Tıp Kurumu'ndan sanık Serkan Azizoğlu'nun akıl sağlığına ilişkin rapor aldırılmasına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki olaya ilişkin görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi'ne gönderilmesine hükmetti. Heyet, Foto Film Şube'den görüntülerin netleştirilerek Nuh Köklü, sanıklar ve olay yerinde bulunanların konumlarının belirlenerek fotoğrafa dökülmek suretiyle dosyaya rapor halinde sunulmasını istedi. Tutuklu Sanık Serkan Azizoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 20 Ocak 2016 tarihine erteledi.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 17 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen olayda Nuh Köklü ve yakın dostlarının saat 21.00'de Kadıköy Boğa Heykeli'nin bulunduğu yerde toplanıp bir arkadaşlarının evine çay içmeye giderken birbirlerine kar topu atarak şakalaşmaya başladığı anlatıldı. Kar toplarından birinin baharat dükkanının camına isabet etmesi üzerine dükkan sahibi Serkan Azizoğlu'nun yaşanan tartışma sonucu Nuh Köklü'nün göğsüne bıçak sapladığı belirtildi.
İddianamede, gazeteci Nuh Köklü'yü 'kartopu kavgası' yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle Serkan Azizoğlu hakkında, "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası, Köklü'nün arkadaşı olan 13 kişiye karşı "Kasten yaralamaya teşebbüs", "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle de toplamda 3 yıl 9 aydan 11,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Olay sırasında Serkan Azizoğlu'na yardım eden bir esnaf hakkında ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.