Su ürünleri avlanması ile ilgili ilkokul öğrencilerine Keloğlan slaytları ile bilgiler verildi.
Kaledere, Yunus Emre ve Cumhuriyet İlkokullarında verilen bilgilerde, su ürünlerinin yasal olarak kaç santim uzunluğunda avlanılması gerektiği anlatılırken, su ürünleri alımı yaparken dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çekildi.
Konuyla ilgili öğrencileri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Erdem Özsoy, Selcen Ümit, Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Su Ürünleri Mühendisi Fatih Soyer ve Emre Namlıtürk bilgilendirdi.
Yapılan açıklamalarda, “Büyüklerimize bazı şeyleri anlatmak daha zor oluyor ama çekirdekten başlayıp genç öğrencilerimizin sunumlarla bilgilendirerek, balıklar hakkında bildikleri bazı yanlışlıkları Keloğlan masallarıyla anlatıyoruz. Bazı balıkların yararlı olduğu kadar zararlı veya yan etkilerinin de olduğu, bunun haricinde çocuklara olan faydasını anlatıyoruz. Bu sunumun ardından öğrencilerimizden, balık satış yerlerine aileleri ile gittiklerinde balığın yasal avlanabilir asgari boy sınırına uygun ürün almaları konusunda uyarmalarını istiyoruz. Bu tabelalar satış yerlerinin tezgah arkasında mevcut. Buradan istediklerinde öğrenebilirler. Burada ki amaç balıklara üreme fırsatının verilmesidir ve ileri ki nesillerinin de balıklardan faydalanmasını sağlamaktır. Çünkü Türkiye’de 868 balık türü var. Gün geçtikçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin verilerine göre balık nesillerinin tükenmeye başladığı görülüyor” denildi.