Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC), Vergi Haftası dolaysıyla Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz’ı ziyaret etti.
Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vergi Haftası nedeniyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten MGTC Başkanı Mikail Pelit, “Verginin önemini çok iyi çok iyi biliyoruz. Bir takım hizmetlerin yapılabilmesi için vatandaşların vergilerini zamanında ödemesi gerekiyor. Biz cemiyet olarak toplumu bilinçlendirme adına zaman zaman çalışmalar yapıyoruz. Sizlerden aldığımız bazı bilgiler kamuoyuna aktarıyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bundan dolayı üzerimize düşen görevleri de yerine getirmeye hazırız” dedi.
Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Boyraz ise, Şubat’ın 23’ünden itibaren Vergi Haftasını kutlayacaklarını belirterek “Bu çerçevede Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak ziyaretimize geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da vergi haftasının kutlanmasının temel sebebinin, herhangi bir zorlamaya gerek kalmadan vergi kanunun gereklerinin yerine getirilmesi olduğunu ifade eden Poyraz, “Bu gönüllü uyum düzeyinin Malatya’da yükseltilmesi için gerekli olan her şeyi yapıyoruz. Bir diğer nokta ise toplumda vergi bilincini artırmak yönünde. Benim de çok önemsediğim diğer husus ise geleceğimiz olan çocuklarımıza vergi bilincini aşılamak ve onların bu bilince sahip olmasını sağlamaktır. Bu kapsamda gelir idaresi başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bu sene bir protokol imzaladı. Tüm okullarda 3.sınıftan itibaren tüm sınıf öğretmenleri tarafından güzel görsellerle öğrencilere vergi bilinci aşılanacak. İnşallah dolu dolu güzel bir vergi haftası yaşayacağız. Devletin vergisinin yerli yerinde, zamanında toplanması bizim ana görevimiz” şeklinde konuştu.