Kütahya’nın Simav Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Halil İbrahim Kazcıoğlu, parti lokalinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ilçe yönetimi eleştirdi.
Kazcıoğlu, “Geçtiğimiz yıllarda AK Partili yöneticilerin ihmal, gaflet ve hatta ihanet denebilecek aymazlıkları yüzünden Simav başta olmak üzere Çitgöl ve Naşa kasabasında var olan ve 30 yıla yakın bir zamandan beri kullanılan jeotermal enerji kaynakları, sanki jeotermal yokmuş gibi Arama Ruhsatı kılıfı uydurularak bir holdinge devredilmiştir” dedi.
Simav Belediyesinin iyileştirme protokolü adı altında bu günlerde bir holdig ile ilçenin enerji kaynaklarını bir teslimiyet belgesi imzalamak üzere suretiyle bir holdinge teslim etmeye çalışırken MHP’nin buna karşı çıktığına dikkat çeken Kazcıoğlu, “MHP olarak oluşturulmak istenen gayri meşru komisyona suç ortağı olmak istemiyoruz diyerek üye vermedik. Bu çirkin oyunu bozarak durumu kamu oyuna duyurduk” şeklinde konuştu.
Garip bir şekilde ve kapalı kapılar ardında bir holdinge arama ruhsatı verilen alan üzerinde kimsenin ruhsatı bulunmadığına vurgu yapan Kazcıoğlu, “MHP sayesinde bu oyun bozulmuş, Simav jeotermalsiz ve sıcak susuz kalmaktan kurtulmuştur” dedi.
Gelinen nokta itibariyle MHP olarak biz her şeye muktediriz diyen, musluklar bizde diyen AK Partinin Simavlı yöneticilerine seslenen Kazcıoğlu, “Simav, Çitgöl ve Naşa belediyelerinin yaptığı ruhsat müracaatlarının acilen değerlendirilmesini istiyoruz. Ayrıca Simav belediyesinin kiralık olarak kullandığı derin enerji kuyularının seçimlerden önce S imav Belediyesine devrinin gerçekleştirilmesini istiyoruz. Tüm bunların gerçekleşmemesi halinde iktidarı ve iktidarı Simav’da temsil edenleri aciz, beceriksiz ilan edeceğiz. Bundan sonra yapılacak bütün vaatlerin hiçbir anlam taşımadığını ilan edeceğiz. Gerekirse kapı kapı dolaşıp durumu Simavlılara anlatacağız. Seçimden sonra olacak, gelecek gibi vaatleri dikkate almayacağız” dedi.(MY-EFE)