Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'da Kurban Bayramı'nın birinci günü yine istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Kaçan kurbanlıklar Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan 'Boğa timleri' tarafından yakalandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hastanelerin acil servisleri acemi kasaplarla doldu taştı.
Bayram namazının ardından kurban kesimi başladı. Kasap ya da sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıklar, Erzurum sokaklarında heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Kurbanlıkları yakalamaya çalışırken yaralananlar oldu. Vatandaşlar yakalayamadıkları kurbanlıklar için, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Boğa Timi'nden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, uyuşturucu iğne atan silahlarla vurdukları kurbanlıkları etkisiz hale getirip yakaladı. Bazı boğalar atılan birkaç iğne ile vurulmasına rağmen kaçarak önününe çıkana saldırdı.
Merkez Palandöken ilçesinde Adem Polat adlı bir vatandaşa ait boğa, kesimhaneye götürülürken sahibinin elinden kaçtı. Kilometrelerce gittikten sonra bir inşaata giren boğa uyuşturucu iğne atan silahla vuruldu. Buradan da kaçmak isteyen boğa, inşaat içinde yağmur sularının doldurduğu çukura düştü. Hayvan sahipleri elbiseleri ile suyun içine girip bayılmak üzere olan boğayı sudan çıkararak boğulmasını önledi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından boğa su dolu çukurdan çıkarılıp kesimhaneye götürüldü.
ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET
Bayram namazının ardından mezarlık ve şehitlikler dolup taştı. PKK terör örgütü ile girdikleri silahlı çatışmada şehit düşen evlatlarını her bayram olduğu gibi bu bayramda da yalnız bırakmayan ailelerin gözyaşları sel oldu. PKK terör örgütüne beddualar eden aileler, "Onlar bizi evlatlarımızdan etti. Allah hepsinin belasını versin. Umarız akıttıkları kanda boğulurlar. Bizler evlatlarımızı sadece bayramda değil yıllardır hemen hemen her gün gelip ziyaret ediyoruz. Çünkü burada canımız yatıyor" dediler.
Uzmanların uyarılarına rağmen kurbanlar yine rastgele yerlerde ve çocukların gözü önünde kesildi. Kurban kesimi sırasında bazı çocuklar korkup kaçtı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaralanan acemi kasaplar, hastanelerin acil servislerine akın etti.

FOTOĞRAFLI