ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin dün şehit ettiği Komiser Umut Tuncay ile sivil emniyet personeli Sabri Oğrak için Şırnak'ta tören düzenlendi. Tören ardından şehit Tuncay'ın cenazesi Ankara'ya gönderilirken, Oğrak, ilçede toprağa verildi.
Cizre'deki Yafes Mahallesi'ndeki Hayati Bilgin Jandarma Sınır Karakolu çevresine beton duvar yapılması çalışmaları sırasında teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle Özel Harekat Komiseri Umut Tuncay ve emniyetin kadrolu personeli Sabri Oğrak, şehit oldu.
Şehitler için bugün Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit emniyet personelinin babası Mehmet Emin Oğrak, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı. Törende şehitlerin geçmişi okunduktan sonra dualar edildi. Yapılan duaların ardından şehit komiser Umut Tuncay'ın cenazesi helikopter Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na oradan da uçakla Ankara'ya gönderildi.
ŞIRNAK'TA TOPRAĞA VERİLDİ 
Törenin ardından Emniyet Müdürlüğü'nde kadrolu işçi olarak çalışan 34 yaşındaki Sabri Oğrak'ın cenazesi ise Şırnak merkez Büyük Mezarlık'ta defnedildi. Mezarlığa Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, polis memurları ve çok sayıda kişi geldi. Defin işleminden sonra Vali Su, Türk bayrağını öpüp başına koyduktan sonra şehidin babasına verdi. Şehit babası Mehmet Emin Oğrak, bayrağı öpüp başına koyduktan sonra, "Allah bu savaşa bir su döksün. Allah analarının göz yaşlarını dindirsin. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.
Mezarlıktaki defin işleminden sonra Atatürk Mahallesi'ndeki taziye yerine geçildi. Burada şehidin babası Mehmet Emin Oğrak, Vali Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel taziyeleri kabul etti. Vatandaşların yoğun katıldığı taziyeye Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları da gelerek başsağlığında bulunup, şehidin babasının elini öptü.

FOTOĞRAFLI