Soğuk hava, rüzgar ve yağmur gibi dış etkenler, kış mevsinde cildin nem miktanı azalttığı için ciltte kuruluğa bağlı gerginlik hissi, pullanma ve kaşıntı gibi sorunlar ortaya çıkabilirken, Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, insanın en önemli giysisinin cildi olduğuna vurgulayarak, cilde gereken özeni göstermenin insanın kendine yapacağı en iyi yatırım olduğunu belirtti.
Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, kış mevsiminde cildin nem miktarının azaldığından, ciltte kuruluğa bağlı gerginlik hissi, pullanma, kaşıntı gibi sorunlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Cilt bakımı ve tedavileri için, içinde bulunduğumuz günlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Savaş, ani hava değişimleri ile soğuk hava, rüzgar, yağmur gibi etkenlere karşı cildi korumak ve güçlendirmek gerektiğini ifade etti.
BESLENMEYE DİKKAT
Medikal Estetik Hekimi Yasemin Savaş, sağlıklı bir cilt ve saçlar için, sağlıklı yaşamak ve sağlıklı beslenmek gerektiğini belirterek “Günlük su tüketimini artırmak, fıstık, fındık, ceviz, kuru üzüm, havuç, balık gibi cilt kuruluğunu önleyen besinler tüketmenin yanı sıra, yaşlanmayı önleyici A,E,C vitaminlerini içeren yeşil sebze ve meyvelerle beslenilmeli” diye konuştu.
Sigara, alkol, kırmızı et, rafine şeker, doymuş yağlar, saf karbonhidratlar ve fast food türü yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini kaydeden Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, “Karoten, biotin gibi bazı vitamin ve mineral takviyeleri ile antioksidanların ve Omega-3 ile Omega-6 içeren destekler hekim kontrolünde kullanıldığında oldukça faydalı olduğu görülmektedir. Özellikle soğuğun etkisiyle oluşan nem kaybı, kuruluğa bağlı ince kılcal damarlarda belirginleşme, mat, kuru ve gergin cilt görünümü gibi sorunların çözümü için cildin yapısına uygun doktor önerisiyle günlük bakım ürünleri kullanılmalı. Bariyer görevi yapan cildimizin ancak yapısına uygun ürünlerle nemlendirilmesi ile olumsuz dış faktörlerin cilt altına ulaşılması engellenir. Bu nedenle kışın nemlendirici kullanımı çok önemlidir. Soya, yeşil çay, yenileyici maske, vitaminli meyve maskesi, antioksidan maskeler ve nem maskeleri cildin ihtiyacını ciddi oranda karşılamaktadır” dedi.
GÜNEŞ KORUYUCU KREM KULLANILMALI
Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, kışın genellikle gerekli olmadığı düşünülerek, güneş koruyucuların kullanılmadığını kaydettiği açıklamasında, bu anlayışın yanlış olduğuna dikkat çekti. Kışın da güneş koruyucuları kullanılmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Dr. Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Serumlar, gece kremleri, kırışık açıcı hormon içeren kremler gibi yenileyici onarıcı, sıkılaştırıcı bakım ürünleri yaşlanmayı geciktirir. Bu ürünlerin doktor önerisiyle kullanılması gerekir. Yanlış kullanılan ürünlerin tedavi etmek yerine sorunları daha da artırdığını unutmayalım. Bu önlemlerin yetersiz kaldığı durumlarda, klinik ve doktor desteği gerekir ki, bu konuda ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden faydalanın.”
Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, cildin ihtiyacına göre uygulanan peelingler (water peeling, karbon peeling), klinik bakımlar, lazer tedavileri, mezoliftingler ve hyaluronic acid enjeksiyonları, PRP’ler, oksijenli cilt bakımları, saçlı deri mezoterapisi ve mezolifting sonuçlarının cilde ve saçlı deriye, kaybı olan nemi kazandırmada çok başarılı olduğunu belirtti. Dr. Savaş, cilde ve saça kaybettiği nemi kazandırmada başarılı uygulamalar gerçekleştirildiğinin altını çizerek, bu yöntemlerle cildin yıl boyu sağlıklı, güzel ve estetik bir görünüm kazandığını bildirdi. Dr. Yasemin Savaş, cilt bakımı ile ilgili önemli uyarılarda da bulundu.”
Saç ve vücut bakımlarında, hasar ve ihtiyaca göre ürünler kullanılması gerektiğini anlatan Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saç ve cilt yapısına uygun duş jelleri, şampuanlar ve nemlendiriciler uygulanmalı, saçın her gün yıkanmaması ve mümkün olduğunca kimyasal bir işleme maruz bırakılmaması konusunda son derece dikkatli olunmalı. Ruh sağlığı ve bağışıklık sistemindeki sorunlar da, cilt ve saç sağlığını olumsuz etkiler, huzurlu, stresten uzak bir yaşam sürmenin ve düzenli uyumanın cilde sağlık kazandırdığını unutmayın.”
Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, insanın en önemli giysisinin cildi olduğuna vurgu yaparak; “Cildimize gereken özeni göstermek, kendimize yapacağımız en iyi yatırımdır” diye konuştu.