MERSİN, () - MERSİN Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen'in de aralarında bulunduğu 4 baro başkanı, terör örgütü IŞİD tarafından Suriye'nin Kobani kentine yapılan saldırıları ve Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyeli sığınmacıların son durumunu Şanlıurfa'da yerinde inceledi. Antmen, AK Parti hükümetinin Suriye politikasının iflas ettiğini savunarak, "Gittik, gördük, kahrolduk. Suriye bataklığında macera arama hem orası hem burası için cinayettir" dedi.
Adana Barosu Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Gazinantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı ve Mersin Barosu Saymanı İlkay Şahin ile birlikte Şanlıurfa'ya giden Alpay Antmen, Şanlıurfa Barosu'nu ziyaret ederek Başkan Hikmet Delebe ile bir araya geldi. Heyet daha sonra Delebe eşliğinde Suruç Belediye Başkanlığı, Devlet Hastanesi ve Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Antmen, daha sonra Suriye-Kobani sınırı ve konteyner kentlere ziyaretlerde bulunarak incelemelerde bulundu.
Ziyaret ve incelemelerin ardından Mersin'e dönen Alpay Antmen, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Gittik, gördük, kahrolduk. Suriye bataklığında macera arama hem orası hem burası için cinayettir. Ziyaret ve incelemelerde savaşın acı yüzüne, evini terk etmek zorunda kalanların ama en çok çocukların dramına şahit olduk. İşte bu tabloya karşı savaşa hayır diyoruz. Bu tablo ayrıca, AK Parti hükümetinin Suriye politikasının iflas ettiğinin de göstergesidir. Suriye bataklığında macera arama hem orası hem burası için cinayettir. IŞİD ile mücadele edilecekse bunun izahı vardır, yoksa koridor oluşumuna engel olma adına yapılacak her müdahale insanlığa karşı suçtur."

FOTOĞRAFLI