Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Aday Adayı Fazlı Koç, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Suriyeli ailelerin dramına dikkat çekmek için çadırlarda yaşayan Suriyelileri ziyaret etti. Koç, burada Suriyeli ailelere gıda yardımında bulundu.
Beraberinde bir grup partili ile birlikte Nevşehir’in Kaymaklı beldesi yakınına kurdukları çadırlarda yaşayan 25 Suriyeli aileyi ziyaret eden Koç, burada çocuklara çikolata ve futbol topu dağıttı. Ülkelerindeki savaştan kaçarak geldikleri Türkiye’de zor şartlar altında yaşayan Suriyeli ailelere gıda yardımında bulunan Koç: “14 Şubat Sevgililer Gününde sevdikleriyle birlikte olup, eğlencenin sınırlarını zorlayan tüm halkımızı da bu duruma sessiz kalmamaları ve gereken yardımları onlarında yapması gerektiğini, ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile devletimizin bu mazlumlara yardım ellerini uzatmalarını istiyoruz” dedi.
Koç, vatanlarını terk ederek ülkemiz topraklarına sığınan, yatacak yerleri olmayıp çadırlar içerisinde barınmaya çalışan, açlık sefaletle mücadele edip hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli ailelere 14 Şubat Sevgililer Gününde kucak açarak, bugünkü bulundukları şartları herkese göstermek istediğini kaydetti.
Türk milliyetçilerinin dünyanın her yerindeki mazlum Türkmenlerin ve Müslümanların her zaman yanlarında olacağını ifade eden Koç, “Sevgilileri ile birlikte olan tüm halkımızın bir dakika dahi olsun bu insanların durumlarını düşünmelerini arzu ediyoruz. AK Parti hükümetinin Suriye politikasındaki yanlışlığı burada da açıkça gözükmektedir. Türk halkının da bu sefil hale düşmemesi için birlik ve beraberliğimize sarılmamız gerekmektedir. Güçlü bir ekonomiyle gelecek nesillerimize yaşanabilir bir vatan bırakmalıyız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.