Çorum’un Alaca ilçesinde 13 Kasım 2006 yılında yayın hayatına başlayan Alaca Lider Gazetesi Yayla Haber İnternet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Odabaş tarafından satın alındı.
Alaca Lider Gazetesi yeni sahibi Hacı Odabaş, habercilik hizmetini internet gazeteciliğinin yanısıra yazılı basında da vermek istediklerini belirterek, “Yayla Haber, internet gazeteciliğinde bir çığır açmıştır. Çorum’a bu konuda öncü olduk. Yayınladığımız haberlerle dünyaya Çorum’un sesini duyuruyoruz. Şimdi de kendi memleketim Alaca’yı geleceğe hazırlamak adına taşın altına elimizi koyduk” dedi.
Alaca Lider’i daha güçlü ve etkili bir gazete haline getirmekte kararlı olduğunu bildiren Hacı Odabaş, Alaca’nın kalkınması, gelişmesi, adını duyurması için üzerlerine düşeni yapacaklarını, bu noktada tüm Alacalıların desteğini beklediklerini kaydetti.
Tüm Alaca’yı kucaklayan, dürüst, seviyeli, birleştirici, tarafsız, objektif olmayı kendilerine ilke edineceklerini vurgulayan Odabaş, “Bu gazetenin sahibi biz değil, Alaca halkının kendisidir. Alaca Lider, Alacalının kendi öz malıdır” diye konuştu.
Odabaş,okurlarından aldıkları güçle yollarına emin adımlarla devam edeceklerini belirtti.