Çağlar, kısa vadeli döviz borcu olan iş adamına devletin 2,70'den döviz satışı gerçekleştirmesini önerdi. Diğer öneri de Hazine'nin Halkbank üzerinden esnaflara sağladığı yüzde 50 faiz indirimli kredi imkanının, tüm şahıs firmalarına sağlanması şeklinde oldu.

Reel sektörün kısa vadeli dış borcunun, finans kesimi borcu dışında 35 milyar dolar olduğunu belirten Çağlar, "Biz bu 35 milyar dolar borçlanırken kur bu düzeylerde değildi.

İTO Meclisi Eylül ayı toplantısında şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu.
Öngörülmedik şekilde yaşanan artışlar oldu. Bir çok iş adamı hesabını 2,50'ye göre yaptı. Bugün ise dolar 3 TL'yi aştı. Sırf aradaki bu kur farkı yüzünden özel sektörün borcu 17,5 milyar TL arttı. Bu sıkıntıyı aşabilmek için Merkez Bankamızı ve hükümetimizi iş dünyasıyla elele vermeye davet ediyorum. Bu 17,5 milyar TL zararın karşılanmasında bize destek verin.

Kısa vadeli döviz borcu olan iş adamına devlet 2,70'den döviz satışı gerçekleştirsin. Bu destek kamu kesimine en fazla 3,5 milyar dolara mal olur. Ve bu rakam neredeyse Merkez Bankasının bir yıllık kârı kadardır. Bu kâr bu yıl da Hazineye devredilmesin, üretim çarklarının dönmesi için kullanılsın. Yeter ki üretim yavaşlamasın, istihdam ve yatırımlar azalmasın" diye konuştu.

İTO'nun ikinci önerisinin de mikro işletmeler hakkında olacağını belirten Çağlar, şöyle konuştu: "Hazine Halkbank üzerinden esnaflara sağladığı %50 faiz indirimli kredi imkanını tüm şahıs firmalarına sağlasın. Ülkemizdeki şahıs işletmesi sayısı yaklaşık 500 bin. Yani ekonomimizin üçte biri. Bu indirimli kredi imkanı hem onlara, hem de ekonomimize can suyu olacaktır."