Batman’ın tanınmış vücut geliştirme antrenörlerinden Murat Atılgan, akşam saatlerinde yenilen meyve, tatlı, cips, fazla yağlı ve yüksek kalorili yiyecek ve içeceklerden kaçınılması uyarısında bulundu.
Vücut geliştirme antrenörü Murat Atılgan, çoğu kişinin kış aylarında kilo aldığına dikkat çekti. Kış mevsiminde alınan kilolardan kurtulmak isteyen kişilerin yanlış diyetlere yönelmesinin hata olacağına değinen Atılgan, "Kışın alınan kilolardan kurtulmak isteyen kişiler yaz gelmeden internetten öğrendikleri yanlış bilgilerle diyet yaparak fazla kilolardan kurtulmak istiyor. Bu son derece riski bir durumdur. Spor salonlarında antrenör eşliğinde yapılmayan sporla da zayıflayamazsınız. Biz bu nedenle üyelerimizi ve bizleri tercih edenlere bu konuda bilgilendirme yapıyor ve her üye için ayrı programlar çıkarıyoruz” dedi.
Kış mevsiminin soğuk olması nedeniyle fiziksel aktivitelerin azalması nedeniyle aşırı beslenmenin sakıncalarına da değinen Atılgan, şöyle konuştu:
"Geceler uzun, zamanımızın çoğunu fiziksel aktivite yapmadan evimizde geçiriyoruz. Dolayısıyla zamanımızın çoğunu evde geçirmemiz nedeniyle daha fazla yemek yemeye yöneliyoruz. Bu durumda aşırı kilo kaçınılmaz oluyor. Hayatımızı sağlıklı yaşam için yeniden düzenlemeliyiz. Hafta da en azından 3 gün olmak üzere salon sporuna yönelmeliyiz. Bizler üyelerimize spor öncesi nezih ve spora uygun mekanımızla spor motivasyonu sağlıyoruz. Daha sonra üyelerimize çıkardığımız programları uygulamalarına eşlik ediyoruz. Sağlıklı beslenme, düzenli spor ve yaşam standardımızda olmazsa olmaz dediğimiz düzenli uyku konusunda üyelerimize enformasyon sunuyoruz. Akşam saatlerinde tatlı, cips, kola ve kalorisi yüksek içecek ve yiyeceklerden uzak durmalarını herkese öneriyoruz. Eğer bu standardı hayatınıza entegre etmez iseniz kilo almanız da kaçınılmaz olur."