Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Antalya İrtibat Ofisi'nden yapılan uyarıda, LÖSEV'in adı kullanılarak 81 ile yayılan bir şebekenin, kapı kapı dolaşarak 'lösemili çocuklar' üzerinden insanları dolandırdığına dikkat çekildi. 'LÖSEV kapı kapı dolaşıp para istemez' uyarısında bulunuldu.
Dolandırıcılar bu kez Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek lösemili çocuklar üzerinden dolandırıcılığa başladı. LÖSEV Antalya İrtibat Ofisi'nden bu yönde bir uyarı yapıldı. LÖSEV'in adını kullanarak 81 ile yayılan bir şebekenin, kapı kapı dolaşıp, 'lösemili çocuklar' üzerinden insanları dolandırdığına dikkat çeken LÖSEV yetkilileri, “LÖSEV kapı kapı dolaşıp para istemez" uyarısında bulundu. Lösemili ve kan hastası çocukların sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla Ankara merkezli kurulan ve Türkiye'nin bazı illerinde de irtibat ofisleriyle hizmet veren LÖSEV'in, 81 ilde organize olarak kapı kapı dolaşan kişileri tespit ettiği belirtildi.
Bu kişilerin “LÖSEV'den geliyoruz, gazete ve dergimizi almak istemez misiniz" sorusunun ardından, kişilerden çeşitli miktarlarda para talep ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Lösemili Çocuklar Derneği adı altında kapı kapı dolaşarak, sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan veya eşya satan kişilerin LÖSEV ile bir bağlantısı yoktur. Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte dolandırıcıların sayıları hızla arttı. Minik bedenler üzerinde duygu sömürüsü yaparak para kazanma telaşında olan kişileri asla affetmeyeceğiz. Her türlü hukuki yola başvurup ceza almalarını sağlayacağız" denildi.
ANINDA İHBAR EDİN
LÖSEV yetkilileri, “LÖSEV adına gazete sattığını, bağış topladıklarını belirten kişiler kapı kapı geziyor. Neredeyse bizden iyi çalışıyorlar. Yaptıkları iş hem itibarımıza zedeliyor hem de lösemili çocuklarımızın hakkına giriyor. Bu tarz durumlarda hemen 155 polis imdat ve 0312 447 06 60 LÖSEV imdat telefonlarına ihbar edin. Konuyla alakalı araştırmalar yapıldıktan sonra hukuki yollara anında başvurulacak ve gerekli işlemler başlatılacaktır" diye konuştu.
LÖSEV'in bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir vakıf olduğunu söyleyen yetkililer, “Vakfa bağışları kurumsal yollardan yapmakta fayda var. 3406'ya boş mesaj, internet üzerinden ya da bankaların LÖSEV hesabına bağış yapılabilir" dedi.

FOTOĞRAFLI