Burhan CEYHAN/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde gece yarısı başlayan sağanak yağmurun Güzelçamlı Mahallesi'nden geçen dereyi taşırması sonucu 10 binanın bodrum katı ile 3 otel ve 1 yaşlı bakımevini su bastı. Park halindeki 1 minibüs, 1 kamyonet ve 10 otomobil de sel sularına kapılarak sürüklendi.
Kuşadası'nda saat 03.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 1 saat süreen sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur suları Bal Dere ile Kuru Dere'nin birleştiği Güzelçamlı Deresi'nde taşkına neden oldu. Cadde ve sokaklar dereye dönerken, alçak kesimlerdeki 10 evin bodrum katı ile 3 otel ve 1 yaşlı bakımevi sel sularıyla doldu. Sel suları park halindeki 1 minibüs, 1 kamyonet ve 10 otomobili de önüne katıp, sürükledi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri saat 05.30 itibariyle, temizlik ve ıslahı Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yetki ve sorumluluğundaki Güzelçamlı Deresi'nde çalışma başlatıp, tıkanan kısımları açtı. Sularının günün ilk ışıklarıyla çekilmesiyle birlikte sokaklar selin getirdiği taş ve çamur kaldı. Yollardaki 30 santimetreyi bulan çamur tabakası büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından temizlenmeye başladı.

FOTOĞRAFLI