Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın talimatıyla şehit anneleri için özel Konya gezisi düzenlendi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı ve beraberindeki şehit anneleri Konya’da TÜRSAB rehberi Mehmet Dönmez eşliğinde ilk olarak Şehitler Abidesini ve Çanakkale Savaşlarının sembollerinin yer aldığı müzeyi gezdi. Daha sonra Hazreti Mevlana’nın türbesi ve müzesini ziyaret eden şehit anneleri burada dua etti. Tur rehberi Mehmet Dönmez, Hazreti Mevlana’nın toprağa verilirken, oğlunun ilmine ve irfanına duyduğu saygı yüzünden, babasının sandukasının doğrularak ayağa kalktığı şeklindeki rivayetin doğru olmadığını belirtti ve bunun doğru olmadığının Aksaray’da da herkese anlatılması gerektiğini ifade etti.

Konya gezisi kapsamında daha sonra Şemsi Tebrizi Cami ve Türbesi ile Alaaddin Cami ve Tavus Baba Türbesi gezildi. Şehit anneleri, Konya’nın en gözde mekanlarından biri olan Kelebekler Vadisine giderek, uçuşmakta olan renk renk kelebekleri görme imknı buldu. Şehit annelerinin Konya gezisi Meram bağlarındaki gezinin ardından restoranda verilen pasta ve çay molası ile sona erdi.

Aksaraylı şehit anneleri, kendilerini Konya’ya göndererek başta Mevlana Türbesi olmak üzere birçok cami ve türbelerde dua etme imkanı sağlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile eşi Hasibe Yazgı’ya teşekkürlerini iletti.