Haberin öncesinde ve sonrasında kendisine şantaj yapıldığını iddia eden Yılmaz, haberde geçen  20 milyon liralık ihale ifadesinin tamamen yalan ve iftira olduğunu belirtti. İhale tutarının 8 yılda 8 milyon TL olduğunu söyledi.

İHALE KANUNA UYGUN BELGELERİ DE BURADA

Haberde bahsi geçen iki ihaleden birinin 2007 yılından beri yapıldığını diğer ihalenin ise 2015 yılında yapıldığını kaydeden Yılmaz, "Her iki ihalede ihale kanununa uygun olarak ve yasal çerçeveler dahilinde EKAP'ta  (Elektronik Kamu Alımları Platformu)  tüm Türkiye'ye duyurularak yayınlanmış ve yapılmıştır. İhale dosyaları tetkik edildiği taktirde ihalelere şirketimiz dışındaki birçok şirketin de iştirak ettiği görülecektir. İhaleler ihale kanununa uygun bir şekilde en düşük fiyatı veren, teknik ve idari şartnamelere uyan şirketimiz uhdesinde kalmıştır. İhaleler, gazete de yanıltıcı bir şekilde yayınlanan haberde belirtildiği şekilde, doğrudan ortağı bulunduğum şirkete verilmemiştir. Yine ihale tutarının 20 milyon TL olduğu da gerçek değildir. Gerçek rakam 8 yılda toplam 8.745.750 TL’dir" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖDÜLLENDİRDİ

Muhtaç yaşlılara verdikleri hizmet için dönemin Başbakanı ve şimdi Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a ödül verdiğini hatırlatan Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız bizzat o dönemde bu projeyi ödüllendirdi ve Türkiye'nin tüm illerinde yapılmasını istedi. İşte o dönemde de bu ödül haberi şimdi haber yapan gazete dahil tüm her yerde haber oldu. Şimdi ise tüm muhtaç yaşlılarımızın duasını alan bu proje yerden yere vurulmaya çalışılıyor. Bu proje hükümetimizin ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin halkımıza sunduğu örnek bir projedir. Ancak bazı kirli siyasetçiler Büyükşehir Belediyesi'ne iftira atmak ve karalamak için bu yola başvuruyor" dedi.

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREV YAPTIM DİYE PARALELCİ OLDUM

Kendisinin paralelci olduğu yönündeki söylemlere ise deyim yerindeyse ateş püsküren Yılmaz, "Tam bir paralel yapı neferi ve hükümet düşmanı olduğum iddiası hayret vericidir. Samsun'umuzun bakanı öncülüğünde bakanlar kurulu kararı ve Samsun'umuzun eğitim alanında daha yüksek yerlere gelmesini temin etmek amacı ile kurulan Canik Başarı Üniversitesi’nde siyasi otoriterinin de isteği doğrultusunda 06.05.2013 tarihine kadar görev yaptım. O tarihten itibaren ise Canik Başarı Üniversitesi mütevelli heyet üyeliğinden istifa ederek ayrıldım. Sadece bu sebeple şahsımı paralel yapı neferi ve hükümet düşmanı olarak gösterilmem ve hedef tahtasına konmam son derece düşündürücüdür" ifadelerini kullandı.

ŞANTAJA BOYUN EĞMEYECEĞİM

“Yasalara uygun olarak aldığım ihale nedeni ile menfaatlerine dokunan bir takım kişi veya kuruluşlar beni karalamak ve menfaat temin etmek için paralelci ve hükümet düşmanı olduğumu ilan etti” diyen Yılmaz, "Birileri kendi pisliklerine bizleri çekmek istiyor. Bu insafsızların oyununa asla gelmeyeceğim gibi boyun da eğmeyeceğim. Menfaat peşinde koşan bu şantajcılar asla emellerine ulaşamayacak. Yargıda hesap verecekler. Gazete yazısında sosyal medya üzerinden hükümete ağır hakaretler yağdırdığım ve adeta yerden yere vurduğum iddiası da gerçeğe tamamen aykırıdır. Sosyal medyada iddia edilen şekilde bir söylemim olmadığı sosyal medyada araştırma yapılarak herkes tarafından görülebilir ve öğrenilebilir" şeklinde konuştu.

SGK'DAN YAZI: BANK ASYA'DAKİ HESABINI KAPAT

Bank Asya iddialarına da yanıt veren Dr. Ersin Yılmaz herkesi şok eden bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. 17-25 Aralık operasyonları sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı imzasıyla Yılmaz'dan bankadaki hesabının kapatılması istendiği ortaya çıktı.  Resmi olan bir banka için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından böyle bir yazı gönderilmesi şok etti. Bank Asya'ya 250 bin TL yatırdı söylemine oldukça sert yanıt veren Yılmaz, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren banka ile olan tüm çalışmalarını sonlandırdığını belirtti. Yılmaz,"Bir bankadan 250 bin TL kredi çekerek Bank Asya’daki hesabıma yatırdığım iddiası hayal mahsulüdür. Gerek diğer bankalar ve gerekse Bank Asya’daki hesap hareketlerim tetkik edildiğinde bu karalamanın bir iftira olduğu açıkça görülebilir. Ayrıca 20 milyon TL’lik ihale alan bir insan niye 250 bin TL gibi komik bir rakamı kredi çekmek zorunda kalsın ki? Bu bile haberin içinde bir ikilem oluşturuyor" dedi.

AKRABA DEĞİLİZ SOYADIMIZ AYNI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile akraba olduğu iddiasının da tamamen yalan olduğunu belirten Yılmaz, “Soyadı benzerliğinden başka bir yakınlığımız bulunmayan belediye başkanımızın akrabası olsaydım bunu gururla ifade ederdim. Nüfus kayıtları incelendiğinde kendisi ile herhangi bir akrabalığımız olmadığı rahatlıkla anlaşılabilecektir" diye konuştu.

Yılmaz, suç duyurusunda bulunduğunu ve yargı önünde iftiraların hesabını soracağını da sözlerine ekledi.

GAZETE GERÇEK/Zelfi VURAL