Turgay İPEK / ERZURUM ()-ERZURUM'da çocukları camiye alıştırmak için 'Camilerde Çocuk Saati' projesi kapsamında 'Hacivat ile Karagöz' oyunu sahnelendi.
Müftlük, Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Camilerde Çocuk Saati' projesi, hafta sonu merkez Palandöken ilçesindeki Selimiye Camii'nde başlatıldı. Büyükleriyle ya da yalnız olarak camiye giden yaklaşık 50 çocuk, önce ikindi namazı kıldı. Selimiye Cami İmam Hatibi İdris Arasoğlu'nun verdiği bazı temel dini konuları dinleyen çocuklar daha sonra camide Hacivat ve Karagöz gösterisi izledi. Çocukların kahkaha seslerinin yankılandığı camide Hacivat Karagöz oyunununa büyükler de ilgi gösterdi.
Çocukları erken yaşta camiye alıştırmak ve cemaat bilinci kazandırmak amacıyla il genelinde üç camide bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Müftü Vekili Celal Büyük şöyle devam etti:
"Her hafta çocuklarımızla ikindi namazında buluşuyoruz. Namaz sonrasında çocuklarımıza ahlaki, sosyal ve toplumsal içerikli olmak üzere bir takım mesajlar vermeye çalışıyoruz. Dört büyük halifeyi anlatıyoruz. Aynı zamanda bizim kültürümüzde yer etmiş olan Hacivat ve Karagöz örneğinden hareketle, onların diliyle çocuklarımıza mesajlar vermeye çalışıyoruz. Projenin uygulandığı haftalarda 300 ila 400’e yakın çocuk camilere geliyor. Hedefimiz il genelinde bütün camilerde çocuk saati buluşmasını gerçekleştirmek. Camiye en çok gelen çocukları yazın Çanakkale gezisini götüreceğiz."

FOTORAFLI