BOLU (AA) - Yeniçağa Gölü Yönetim Planı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Yeniçağa Öğretmenler Lokali'ndeki toplantıya, Belediye Başkanı Recayi Çağlar, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütü üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeniçağa Gölü'nün geleceğini belirlemek adına olumlu bir adım attıklarını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Yeniçağa Gölü'nün yönetim planının çıkarılması kararı alındığını ifade eden Çağlar, şunları söyledi:

"Yönetim planı için ihale yapıldı. Bugünkü toplantıda ihaleyi alan firmanın yetkilileri ile görüştük. İhaleyi alan firma Yeniçağa ilçesinde 5 aydır çalışma yapmaktadır. Bu çalışmaları neye göre yapıyorlar. Daha önceki fiziksel çalışmaları kendi çalışmalarını yaşam alanlarını Yeniçağa Gölü'nü nasıl koruyabiliriz. Bu gölü gelecek nesillere korunmuş olarak Yeniçağa’ya nasıl bir katkı sağlayabiliriz anlamında çalışmalar yaptık. Amacımız Yeniçağı'mızı gelecek nesillere temiz olarak korunmuş bir şekilde, Yeniçağa ekonomisine katkı sağlayarak ulaştırmak. Bundan sonraki aşamalarda bizim bilgi ve istek taleplerimizi firmaya ve bakanlığımıza aktaracağız."