Tufan HAMARAT / İZMİR, () - MISIR'ın Luksor kentinde yapılan Afrika Kupası'na katılan ve müsabaka esnasında yere yığılarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren  Türk sporcu 21 yaşındaki Seyithan Akbalık'ın ölüm nedeninin 'ani kalp durması' olduğu kesinlik kazandı. Mısır'dan beklenen raporun geldiğini belirten baba Erdal Akbalık (45), "Olayı araştıran savcı, oğlumun vücudunun temiz olduğunu, kanında da herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmadığını ve ölüm nedeninin ani kalp durması olduğunu söyledi. Olay tarihinden bu yana haftada iki gün oğlumu kabrinde ziyaret ediyoruz" dedi.
İzmir'de 9 yaşından bu yana profesyonel olarak maçlara çıkan milli tekvandocu Seyithan Akbalık, olimpiyatlara katılmak amacıyla puan toplamak için, Mısır'a Uluslararası Tekvando Şampiyonası'na  gitti. Geçen yıl 16 Şubat'ta müsabaka sırasında fenalaşıp yere yığılan ve müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç sporcu, İzmir'e getirilip Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Baba Erdal Akbalık o tarihte yaptığı açıklamada, oğlunda 16 yaşındaykan kalp rahatsızlığı olduğunun ortaya çıktığını anlattı. Doktorlar tarafından yapılan kontrollerde kalp kapakçıklarında sorun olduğunun, bunun da ritim bozukluğuna yol açtığının anlaşıldığını belirtimiş, ancak ilaç kullanması halinde müsabakalarda bir sorun yaşamayacağının söylendiğini dile getirmişti. Tek hayali Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırıp, olimpiyatlarda şampiyonluğu elde ettikten sonra kirada oturan annesine mütevazı bir ev almak olan Seyithan Akbalık'ın Türkiye'deki otopsisinde herhangi bir bulguya rastlanmamış ve Mısır'daki sonuçlar beklenmeye başlanmıştı. Yaptığı spor dalında birçok derecesi bulunan Akbalık'ın ölümünün netlik kazanması için beklenen raporun bir süre önce Mısır'dan geldiği öğrenildi.
GÖREV ŞEHİDİ SAYILSIN
Geride kalan gözü yaşlı baba Erdal Akbalık, anne Dilek Akbalık (44) ve kardeşi Eyüp Akbalık (17) her perşembe ve pazar günleri, genç sporcunun kabrini ziyaret ediyor. Mısır'daki raporun da temiz çıktığını kaydeden baba Erdal Akbalık şöyle konuştu:
"Olayı araştıran savcı, oğlumun vücudunun temiz olduğunu, kanında da herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmadığını ve ölüm nedeninin ani kalp durması olduğunu, ayrıca dosyanın da kapandığını söyledi. Olay tarihinden bu yana hafta iki gün oğlumu kabrinde ziyaret ediyoruz. Oğlum milli sporcuydu ve Türkiye'yi temsil etmek üzere Mısır'a gitti. Biz oğlumun görev şehidi sayılmasını istiyoruz."
HAYALİ GERÇEK OLUYOR
Bu arada Türkiye Tekvando Federasyonu'nun, milli sporcunun hayalini gerçekleştirmek için başlattığı kampanyanın tamamlanmasının ardından toplanan bir miktar parayı ailesine teslim ettiği, ailenin de bu paranın üzerini krediyle tamamlayıp ev almak üzere sözleşme imzaladığı belirtildi.
FOTOĞRAFLI