Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Oğuz Sever, son dönemde yaşanan terör olayları hakkında konuşarak terörün artık bitirilmesi gerektiğini söyledi.
İl binasında basın açıklaması yapan MHP İl Başkanı Oğuz Sever, son günlerde yaşanan terör saldırıları ile ilgili, “Yaşananlar kahredicidir” dedi. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Sever, “Türkiye yastadır, çünkü insanımız katledilmekte, askerimiz ve polisimiz arka arkaya şehit düşmektedir. Canlı bombalar şehirlerimizde kol gezmektedir. Bomba yüklü cinayet araçları ve içindeki katiller insanımıza ölüm ve dehşet saçmaktadır. Saldırıların biri biterken diğeri başlamaktadır” dedi.
Son yaşanan terör olaylarına ve hayatını kaybeden vatandaşlara dikkat çeken Sever, “Sadece bu yıl 12 Ocak tarihinde Sultanahmet’te, 17 Şubat tarihinde Ankara Merasim Sokak’ta, 13 Mart tarihinde Kızılay Güvenpark’ta, 19 Mart tarihinde İstiklal Caddesinde 186 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 20 Temmuz’dan beri 145’i polis, 227’si asker, 7’si korucu olmak üzere 379 vatan evladı şehit olmuştur” diye konuştu.
MİLLET ADIM BEKLİYOR
“Biz bu hallere nasıl düştük” diye soran Sever, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yanlış nerededir? Suçlular kimdir? Uzağa gitmeye gerek yoktur. Bundan 3 yıl evvel terör bitiyor, silahlar susuyor, çatışmasızlık hakim oluyordu. Bugün ise milletimiz artık hükümetten acilen terörizmle mücadele için kimlikleri kaşımadan, teröristle müzakereye yanaşmadan, çözümden vazgeçtiğini açıklayarak, teröristi kaynağında imha edecek şekilde köklü, kalıcı ve tutarlı siyaset belirlemesini ve acilen ifasını beklemektedir.”