Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA'DA, büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının görülmesi üzerine merkez ve çevre ilçelerdeki hayvan pazarları geçici olarak kapatıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, geçtiğimiz günlerde Kars’tan Bursa’nın İnegöl ilçesine getirilen bir büyükbaş hayvanda şap hastalığının olduğunu ve bu hastalığın Bursa’daki ilçe ve köylerdeki toplam 15 ahıra bulaştığını söyledi. Bursa’nın merkez ve çevre ilçelerinde kurulan hayvan pazarlarının bu sebeple geçici olarak kapatıldığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:
"Şu anda kaç hayvan şap hastalığına yakalandı belli değil. Bir sayı vermek de şu aşamada doğru değil. Çalışmalarımız devam ediyor. Hastalık bulaşan hayvanlara ilaç ve aşı tedavisi uyguluyoruz. Hayvan pazarlarını kapatmamızın sebebi, buraya çok sayıda insan geliyor. Hem insan hem hayvan sağlığı açısından bu hastalık geçene kadar pazarlar kapalı olacak. Korkulacak bir durum şu anda söz konusu değil. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak ekiplerimiz yoğun bir çalışma içinde."
Hayvan pazarlarının ne zaman açılacağı konusuna ise Çelik, şu anda bir takvim belirlemediklerini, hastalığın tamamen sona ermesiyle pazarların açılacağını söyledi.