Kırmızı-Beyazlı taraftarların gönlünde taht kurmuş, ‘İmparator’ lakaplı Celil Sağır, yeni yapılan Samsun 19 Mayıs Stadı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a çağrıda bulunan Celil Sağır, "Samsunspor'umuzun yeni stadyumunu lütfen profesyonellere teslim edin" dedi.

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç


SUİSTİMALLERİ ÖNLEMEK İÇİN
Samsunspor'un Tekkeköy İlçesi'ndeki yeni stadyumuna övgüler yağdıran Celil, çağrısında şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi sıra, kulüp olarak bu stattan faydalanmaya geldi. Benim demem şu: Stat içi loca işleri kulüp idarecilerinin tekelinde normal olarak ama bu stadı kazandıran başta Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü de dahil stat gelirlerinden maksimum faydalanmak için, gelebilecek gelirleri su istimal etmemek ve yönetimlere vebal bırakmamak için, velhasıl şeffaf olmak için profesyonel insanlara teslim edilmesini, bu profesyonellerin ürünü pazarlamasını, bu ekiplerin markaları getirip buradan kulübe aylık hatırı sayılır katkılar sunmasını arzu ederiz. 

MENFAATÇİLER DEĞİL CAMİA KAZANSIN
Yoksa bu, şahısların insiyatifinde olursa daha çok ahlarla vahlarla geçer ömrümüz. Buradan bakanımıza sesleniyorum. Güzel bir stat kazandırdınız. Lütfen şahıslara değil, profesyonellere teslim edin ki ilk defa bu camianın içine sabit bir gelir oluşturacak imkan olanağı gerçekleşsin. Kazanan menfaatçiler değil, camialar olsun. Sizlerin de taraftarın ve de Samsunluların gözünde değeriniz bir kat daha artsın. Benden söylemesi."

Haber: Ali BİROL