Yozgat’ın Sorgun ilçesinde vergi rekortmenleri ödüllendirildi.
Kaymakamlık makamında düzenlenen bir törene, Kaymakam Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon ve Jandarma Karakol Komutanı Kurmay Binbaşı Özgür İpek, Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, Vergi Dairesi Müdür Vekili Melek Şahin ve dereceye giren vergi mükellefleri katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Ali Arslantaş, verginin bir ülkenin can suyu olduğunu, vergilerini düzenli ödeyen ülkelerin kalkınmasının daha kolay olduğunu söyledi.
Kaymakam Arslantaş, devlet memurları olarak kendilerinin de vergi verdiğini, ancak bu vergilerin ellerine para geçmeden maaşlarından kesildiği için, ne kadar ödediklerinin pek farkında olmadıklarını ifade ederek, “Ben vergi rekortmenleri olarak sizleri yürekten kutluyorum. Bu gün sizlere bu günün anısına birer plaket vereceğiz. Sizler parayı kazanıp kasanıza koyduktan sonra, onun içerisinden bir miktarını alıp, kamu hizmetlerinde kullanılması amacıyla vergi olarak ödediniz. Bu gerçekten çok önemli bir görevdir. Sizlerden alınan bu vergiler, yine sizlere hizmet olarak geri dönüyor. Bunun için ben sizleri tebrik ediyor, kazancınızın bol olmasını diliyorum” dedi. Kaymakam Arslantaş’ın açıklamalarının ardından, yatırım dalında 5 milyon 581 bin liralık yatırımla Sorgun Büyük Termal, ihracat dalında 3 milyon 513 bin lira ile TEMA Gıda ve istihdam alanında 195 işçi ile Caner Sosyal Hizmetler’in yanı sıra, en yüksek gelir vergisi ödeyen Sağlık Medikal ile en yüksek Kurumlar Vergisi ödeyen Sorgun Büyük Termal’e plaket verildi.