TRABZON (AA) - TUNCAY BEKAR - Türkiye'de yaşanan terör olaylarına tepki göstermek ve şehitleri anmak isteyen 2 yamaç paraşütçüsü, Trabzon'da yamaç paraşütü yaparak ellerindeki Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandırdı.

2013'te meydana gelen bir olay nedeniyle, 3 ay süreyle yamaç paraşütü yapması mahkeme kararıyla yasaklanan Akyazı Havacılık Kulübü Başkanı Kutsal Özsoy'un cezası bir süre önce bitti. Son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösteren Özsoy, yasağının kalkmasının ardından ilk uçuşunu hem terör olaylarına tepki göstermek hem de şehitleri anmak amacıyla, Türk bayrağıyla yapmaya karar verdi. Özsoy, Akyazı Havacılık Kulübünün başkan yardımcısı Ersan Saraç ile Akyazı Mahallesi'ndeki bir tepeye geldi. Özsoy ve Saraç daha sonra buradan ayrı ayrı yamaç paraşütüyle atlayış yapıp bir süre havada dolaşarak, gökyüzünde açtıkları Türk bayrağını dalgalandırdılar.

Kutsal Özsoy uçuş sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzungöl'de uçuş yaparken geçirdikleri kaza sebebiyle mahkemenin 3 ay süreyle uçmasını yasakladığını anımsatarak, yasağın bitmesinin ardından ilk uçuşunu teröre tepki göstermek ve şehitleri anmak için gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye'deki terör olayları sebebiyle büyük üzüntü duyduklarını belirten Özsoy, "Bugün terörü protesto etmek için Türk bayrağıyla uçuşumuzu yaptık. Şehit cenazelerini duyduğumda çok üzülüyorum. Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Trabzonlu polis memuru Soner Yıldırım arkadaşımın çocuğuydu. Allah rahmet eylesin. Çok derin üzüntü yaşadık. İnşallah bu tür olaylar bundan sonra yaşanmaz" dedi.

- "Bu vatan hepimizin. Paylaşılamayacak bir şey yok"

Ersan Saraç ise terör olaylarına tepki göstererek, "Biz bu vatanın evlatları ve Trabzon çocuğu olarak terör saldırıları ve şehit haberleri karşısında son derece üzüntü duyuyoruz. Elimizden ancak bu kadar geliyor. Sokaklara dökülmek, bir takım çirkin davranışlar içinde bulunmak istemiyoruz. Biz de havada bayrağımızı açarak böyle bir tepki vermek istedik. Elimizden gelen en anlamlı mesajın bu olduğunu düşünüp Türk bayrağıyla uçuş gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

Teröre karşı devletin gerekli mücadeleyi yaptığını vurgulayarak, insanların sokaklarda hoş olmayan olaylara karışmaması gerektiğine işaret eden Saraç, "Bu vatan toprağıyla, havasıyla, dağlarıyla, Türk, Laz, Kürt, hepimizin. Paylaşılamayacak bir şey yok. Bu terör olaylarının artık bitmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.