MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'nı 35 yıldan bu yana sürdüren Halil İbrahim Doğan, Gölmarmara'da 1'i çocuk 13'ü kadın 15 kişinin öldüğü karayolunun 25 yıldır bitirilemediğini söyleyip iktidarı eleştirdi.
Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, Gölmarmara'da 1'i çocuk, 13'ü kadın 15 kişinin öldüğü karayolunu eleştirdi. Doğan, Akhisar'da 1000'i vergi mükellefi üyeleri olduğunu, ancak, 5 bin araç kullanan sürücüler bulunduğunu söyledi. Doğan, şöyle dedi:
"Balıkesir, Bergama, Soma ve Kırkağaç'tan gelen özellikle kamyon, TIR ve otomobil sürücüleri; Gölmarmara, Salihli, Kula, Uşak, Afyon yönüne gitmek için kestirme yol olan Akhisar-Gölmarmara-Salihli Karayolu'nu kullanarak İzmir- Ankara Karayolu'na çıkıyorlar. Doğu Anadolu'da dağları delerek, Karadeniz'de denizleri doldurarak duble yollar yaptığıyla övünen siyasi iktidar; 65 kilometrelik yolu 25 yıldır bitiremedi. Bu yolda öyle dar yerler var ki araçlar adeta birbirine sürterek geçiyor. Bundan bir ay kadar önce özel bir araç ile TIR yanlara geçerken çarpışmadıkları halde, iki araç birbirine sürttü. Camdan sarkan iki kişi feci şekilde öldü. Bu 65 kilometrelik yolda sürücüler adeta cambazlık yaparak araç kullanmak mecburiyetinde kalıyorlar."
ÇEVREYOLU ELEŞTİRİSİ
Doğan, Soma, Kırkağaç, Salihli'nin tamamlanmasına rağmen Akhisar çevreyolunun bir türlü bitirilemediğini anlatırken şöyle devam etti:
"AK Partili Hüseyin Tanrıverdi ile kendisini Akhisar'a adadığını söyleyen AKP Milletvekili Uğur Aydemir'in 'Akhisar çevreyolu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce tamamlanacak' demesine rağmen hala neredeyse bir arpa boyu yol alınmadı. İzmir- Ankara asfaltına giden sürücüler, Akhisar'ın merkezinde 7-8 kilometre yol alıyorlar. Belediye Sarayımızın bulunduğu, Milli Egemenlik alanımızı dolaşarak Akhisar-Gölmarmara karayoluna çıkıyorlar. Özellikle kamyonların ve TIR'ların yoğun trafikte olduğu akşam üzerlerinde Akhisar çıkışına kadar trafik arap saçına dönüyor."
ASIL SUÇLU YOLU BİTİREMEYENLER
Kendisinin çiftçi çocuğu olduğunu söyleyen Doğan, yaşamlarını çok zor koşullarda sürdürmeye çalışan çiftçi ve tarım işçilerinin özel taksilerle mi tarlalara gideceklerlerini sorarken şöyle konuştu:
"Tabii ki traktör römorkunda veya kamyonetlerle gidecekler. Bu feci kazada bizim de yaptığımız tespitlerde, her iki araç sürücüsü de 1'inci derece suçlu değil. Kasisleri olan yolda her iki araçta sağa sola direksiyonu kırmış. Birinci derecede suçlu olanlar 25 yıldır 65 kilometrelik yolu bitirmeyenlerdir. Bunların başında da illerinde ve ilçelerinde yatırımları gerektiği gibi takip etmeyen siyasilerdir. 15 canın yok olmasında veballeri vardır."

FOTOĞRAFLI