Beyoğlu Belediyesi ile Şebinkarahisar Belediyesi arasında kardeş kent protokolü imzalandı. İmza törenine, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek de katıldı.
Dünyanın doğusundan batısına her bölgeden birçok şehir ile ekonomik, bilimsel-teknik ve kültürel alanlarda işbirliği, ve kardeşlik protokolü imzalayan Beyoğlu Belediyesi, son olarak Şebinkarahisar Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı. Protokol öncesi Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, bir süre başkanlık makamında sohbet etti.
PROTOKOL DAYANIŞMA VE İKİLİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEK
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın 2013 yılında Şebinkarahisar’a yaptığı ziyaret sonrası, her iki belediye meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda kardeş kent protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediyesi Mabeyn salonunda Başkan Ahmet Misbah Demircan ev sahipliğinde düzenlenen törene, Şebinkarahisarlı olan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, eski vekiller Ünal Kacır, Ahmet Baha Öğütken, AK Parti Şebinkarahisar İlçe Başkanı Nejat Okuyar, iş adamları ve çok sayıda Şebinkarahisar sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı. Beyoğlu Belediyesi ile Şebinkarahisar protokolü iki belediye arasında diyalogların geliştirilmesi, dayanışma ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi çalışmalarını kapsıyor.
"ŞEBİNKARAHİSARLI KARDEŞLERİMİZİN BEYOĞLU’NDA ANLAMLI BİR AĞIRLIĞI VAR"
Düzenlenen imza töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Şebinkarahisarlı kardeşlerimizin Beyoğlu’nda anlamlı bir ağırlığı var. Bugün yıllardır var olan dostluğumuzu imzalayarak biraz daha pekiştirmiş olduk. Değerli başkanıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Beyoğlu’nda güzel etkinlikler yaparak ve Şebinkarahisar’a giderek kültür sanat anlamında, ekonomi anlamında yapacaklarımızla kardeşliğimizi pekiştirmek üzere bu imzaları attık " dedi.
Beyoğlu ile tarihi bir geçmişleri olduğunu belirten Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı ise ”Bu tarihi geçmişimizdeki kültür bağlarımızı bugün başkanımızın eşliğinde imzayı atmış olduk. Her iki ilçemize de hayırlı uğurlu olsun. Beyoğlu’ndan alacağımız önemli tecrübeler var. Beyoğlu Belediye başkanımıza, meclis üyelerimize, katılımcı milletvekillerimize, iş adamlarımıza ve bizi yalnız bırakmayan bütün herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.