GÖZTEPE'ye transfer olduğu dönemde kafalarda soru işareti bırakan Mirkan, sarı kırmızılı formayı giydiği 2 maçta ortaya koyduğu performansla güvenoyu aldı. Geçen sezon Eskişehirspor'da çapraz bağları koptuğu için 7 ay sahalardan uzak kalan santrfor, Giresunspor karşısında sonradan oyuna dahil olup hücuma hareket getirdi, Denizlispor deplasmanında ise yine kulübeden gelip attığı son dakika golüyle takımına 3 puan kazandırdı. Mirkan, hücum hattında etkili performans sergileyen Vleminckx ve Leroy George'la da iyi bir uyum yakalayacağının sinyallerini verdi.  
Ligde ilk 5 maçı 8 puanla geçen sarı kırmızılılarda, Başkanvekili Talat Papatya'dan taraftara teşekkür geldi. Geçen sezon 22'nci haftada oynanan Hatayspor maçından bu yana ceza almamak için duyarlılık gösteren taraftarın Giresunspor ve Denizlispor sınavlarındaki hakaret içermeyen desteklerinden mutluluk duyduklarını söyleyen Papatya, "Göztepemizi son dakikaya kadar destekleyen, tek olumsuzluğa dahi izin vermeyen, takımımız aleyhine verilen kararlarda protestonun en güzeli şekli olan alkışla tavrını ortaya koyan, rakipleri bile hayran bırakan taraftarımıza teşekkür ediyoruz" açıklamasını yaptı.
GÖZTEPE ERZURUM'U ATATÜRK'TE AĞIRLIYOR
GÖZTEPE, Ziraat Türkiye Kupası 2'nci eleme turunda yarın Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'la karşı karşıya gelecek. Yenileme çalışmaları tamamlanan Atatürk Stadı'nda saat 15.30'da başlayacak karşılaşmayı Bahattin Şimşek yönetecek.
Tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanan bu turda kazanan taraf bir üst tura çıkacak. Bu sezon iç sahadaki ilk müsabakasını Bursa'da, ikincisini ise Manisa'da oynayan sarı kırmızılı ekip, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor randevusuyla ilk kez İzmir'de taraftarının karşısına çıkacak. Bilet fiyatları açık 10, kapalı tribün 20 TL olan maçta Passolig kartı şartı aranmıyor.