BURSA’nın Kestel İlçesi’nde, 1 yaşından itibaren beyninde gelişen tümörle mücadele eden ve toplanan yardımlarla ameliyat edilerek sağlığına kavuşan 6 yaşındaki Abdullah Durmuş, için moral gecesi düzenlendi.
Kestel İlçesi’nde yüzde 89 engeli olduğu belirlenince malulen emekli olan Kenan Durmuş ve ev kadını eşi Gülseren Durmuş çiftinin en küçük çocuğu Abdullah Durmuş’a henüz 1 yaşında beyin tümörü teşhisi konuldu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kemoterapi gören ve tümör yüzünden sol gözü görmeyen küçük Abdullah’ın ameliyat edilmesi gerektiği ailesine bildirildi. Yapılan araştırma sonucu bu tür beyin ameliyatının İstanbul'da özel bir hastanede yapılabileceğini öğrenen Durmuş çifti, oğlunu sağlığına kavuşturacak hastane ile görüştü. SGK ile anlaşması olmayan bu kurum aileye ameliyat, yoğun bakım için yaklaşık 32 bin liralık fatura çıkardı. 2007 yılında aynı hastalık nedeniyle 15 yaşındaki çocuklarını yitiren aile, 19 yaşındaki oğlu Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda, 14 yaşındaki kızları da açık lisede eğitim gördüğü için kaymakamlığa başvurarak yardım istedi. Kaymakamlığın Bursa Valiliği’ne sevk ettiği Kenan Durmuş’un durumu araştırıldıktan sonra, 2 bin 860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’na göre bankada hesap açarak 1 yıl süreyle yardım toplamalarına izin verildi. Baba Kenan Durmuş’un çağrısına hayırseverlerin yanıtı gecikmedi. Açılan hesapta gerek duyulan 33 bin lira kısa sürede toplandı. Abdullah Durmuş, 24 Ekim’de İstanbul’da başarılı bir beyin ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.
Kestel Belediyesi ve Kestel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kestel Belediye merkez düğün salonunda, Abdullah Durmuş’a moral gecesi düzenlendi.
Geceye AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Kestel Belediye Başkan Vekili Haydar Ali Aslan da katıldı.
Kestel Engelliler Derneği Başkanı Ünal Kırdudu, geceyi beyin ameliyatı olarak sağlığına kavuşan Abdullah için düzenlediklerini belirterek,  "Abdullah’a moralin yanı sıra 3 Aralık Engelliler Günü ve geleneksel lokma günümüz bir araya katarak kutlamanın kapsamını genişlettik" dedi.
Gecede konuşan AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun, geçirdiği trafik kazası ile engelli olduğunu hatırlatarak, "Çok sıkıntılar çektim engellilerin sıkıntılarını çok iyi anlıyor ve biliyorum. Şu an çok iyi durumdayım" dedi.
Eğlenceye annesi ve babasıyla birlikte katılan Küçük Abdullah’a geceye katılan konuklar büyük ilgi gösterdi.

FOTOĞRAFLI