Cizre'de teröristlere yönelik operasyonlarda görevli özel harekât polisi Ali Ercan, bir evin duvarında açtıkları duvardan gece görüş kamerasından gözetleme yapıyordu. Keskin nişancı teröristin silahından çıkan zırh delici mermi, duvarı delerek polis memurunun kolunu parçaladı. Ardından kolu delip geçen mermi Ercan'ın göğsüne isabet etti. Ancak mermi yelekteki tabancasına saplandı ve Ercan olaydan yaralı kurtuldu.

ÖNCE BİR SES DUYDU

Ali Ercan, şark görevini tamamlamak üzere 2 yıl önce İstanbul'dan tayin oldu. Bir süre sonra da Ordu Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı. 8 yıllık polis memuru, bir süre önce Şırnak'ın Cizre ilçesine geçici görevle gönderildi. Asker ve polisin haftalardır süren çetin mücadelesinde görev yapan Ercan, 16 Ocak'ta inanılmaz bir şekilde ölümden döndü. Ali Ercan'ın bağlı bulunduğu Özel Harekat Polis Timi, 16 Ocak günü PKK'lılardan temizlenen bir eve konuşlandı. Geceyi bu evde geçirecek olan timin gece gözetleme görevi de Ercan'a verildi. Ercan, duvardan açtıkları delikten gece görüş kamerasıyla bölgeyi izlediği sırada bir ses duydu. Aynı anda bir sıcaklık hissettiği sol kolunun yaralandığını fark etti. PKK'lı keskin nişancının silahından çıkan Zagros zırh delici mermi, duvardan geçerek Ercan'ın kolunu parçalamıştı.

GÖREVİNE DÖNEMEYECEK

Kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Ercan'ın silahını alan meslektaşları inanılmaz bir görüntüyle karşılaştı. Yaralı polisin kolunu parçalayan zırh delici mermi daha sonra göğsüne isabet etmişti. Ancak mermi, Ercan'ın yeleğinde o hizada bulunan tabancasına denk gelmişti. Teröristin silahından çıkan silahın mermi çekirdeğini tabancanın namlusunda gören polisler büyük şaşkınlık yaşadı. Tabanca incelemeye alınırken, Ercan ilk tedavisinin ardından Ankara GATA Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyat edilen polis memurunun koluna platin takıldığı ve artık mesleğine dönemeyeceği öğrenildi.

ESKİ ARKADAŞLARI UNUTMADI

Saldırıdan yaralı kurtulan gazi polisin İstanbul Üsküdar'daki Çengelköy Sabancı Polis Merkezi'nde yaklaşık 3 yıl birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları, Ali Ercan'a geçen hafta büyük bir sürpriz yaptı. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Kaya'nın organizesiyle polis merkezinde görevli polisler Ankara'ya giderek Ercan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın da polis memuruna telefonla ulaşarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi. Ercan'ın tedavisi, Ankara GATA'da sürüyor.

Kaynak: Sabah