Dijital Gelecek Hareketi bir çok katılımcının ilk kez uygulama geliştirdiği ücretsiz Android uygulama geliştirme etkinliğini düzenledi.
Dünyanın sayılı üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology tarafından geliştirilen ve kolay Android uygulama geliştirilmesini sağlayan APP Inventor isimli hizmet gün geçtikçe yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Aylık aktif 150.000’in üzerinde kullanıcısı olan ve 195 ülkeden 3,5 milyon kişinin kayıt olduğu servisle sürükle bırak yöntemiyle dakikalar içerisinde Android uygulamalar geliştirebiliyor ve telefonunuzda çalıştırabiliyorsunuz.
Son zamanların popüler teknoloji hareketlerinden Dijital Gelecek Hareketi geçtiğimiz günlerde bir çok katılımcının ilk kez uygulama geliştirdiği ücretsiz APP Inventor etkinliğini Ankara’da düzenledi.
Etkinlikte hayatında ilk kez bilgisayar kodlarını görenler dahi pratik bir şekilde uygulama geliştirildiğine tanık oldu. Etkinlikte sipariş sistemi, panik butonu gibi çeşitli uygulamalar anlık olarak geliştirilerek katılımcıların telefonlarında çalıştırıldı.
Ücretsiz eğitimlerine devam edecek olan Dijital Gelecek Hareketi üyeleri “Sadece 5 dakikada bir Android uygulaması yazabilirsiniz” diyerek kendi mobil yazılımlarını geliştirmek isteyen herkesi etkinliklerine beklediklerini belirtti.