MediaCat dergisi ve Ipsos işbirliği ile yapılan En Samimi Markalar Araştırması 2014’te Ülker, hem genel sıralamanın hem de bisküvi kategorisinin ‘en samimi marka’sı seçildi. Ülker Biskrem ise, önemli bir çıkış yaparak bisküvi kategorisinde üçüncülüğe yerleşti.
Türk tüketicisinin en samimi bulduğu markalar, MediaCat ve Ipsos işbirliğiyle ‘En Samimi Markalar Araştırması 2014’te dördüncü kez belirlendi. Araştırmada Ülker, kategori bağımsız olarak en samimi marka seçildi. Ülker’in en büyük alt markalarından olan Biskrem ise, sektördeki 200 markayı geride bırakarak en samimi üçüncü bisküvi markası seçildi.
Pazardaki ilk dolgulu bisküvi olan Biskrem, çatı markalardan bağımsız olarak seçilen tek bisküvi markası oldu. Türkiye’nin çikolata dolgulu ilk bisküvisi olan Biskrem 1991 yılında üretilmeye başlandı. O dönemin en yenilikçi bisküvisi olan Biskrem %96 toplam marka bilirliği ile bisküvi kategorisinde en çok bilinen marka olma özelliğini taşıyor. Markanın bu başarısının altında tüketicisi ile sürekli iletişim kurması ve tüketicisini dinleyerek farklı ürünler sunmasında yatıyor.
Biskrem dünyanın pek çok farklı ülkesinde de bilinen ve sevilen bir marka. 2014 yılında tüm Ülker çikolata, kek ve bisküvi toplam satışları içinde % 15 pay ile en fazla ihraç edilen marka oldu. Mısır, Senegal, Suudi Arabistan, Fildişi Sahili, Trinidad Tobago, Lübnan, Romanya ve Almanya başta olmak üzere 80’e yakın ülkeye ihraç edilen marka. Lübnan’da % 66, Almanya’da % 22 pazar payına sahip.
Bu yıl dördüncü kez yapılan En Samimi Marka Araştırması’nda toplam 15 kategori bulunuyor ve görüşülen tüketicilere her kategori için en samimi buldukları marka soruluyor. 1944 yılından bu yana tüketicisine yakın olmaya özen gösteren Ülker, bu özen sayesinde 2014 yılı araştırmasında da hem genel klasmanda hem de bisküvi kategorisinde en samimi marka olmayı başardı. Biskrem markası da araştırmada üçüncü en samimi bisküvi markası seçildi.