Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’, Balkanlar’dan ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını 5’inci kez Bursa’da tiyatroseverlerle buluşturuyor.

8 Mart Perşembe günü perdelerini açacak olan ‘Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’nde Türkiye’den 2, yurt dışından 12 olmak üzere toplam 14 farklı oyun sahnelenecek. Festival, 25 Mart Pazar gününe kadar devam edecek.

Festivalin açılışı Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu tarafından sahneye konan ‘Othello’ adlı tiyatro oyunuyla, 8 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Ahmet Vefik Paşa Sahnesinde gerçekleşecek.

Balkan ülkelerinin tiyatro yapımlarının ağırlıkta olduğu ve dünyanın tanınmış tiyatro topluluklarının Türk tiyatro izleyicisiyle buluşması için fırsat olan etkinlik için, Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Romanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Yunanistan, Arnavutluk tiyatroları da Bursa’ya gelecek.

Sonraki yıllarda kapsamının genişletilmesi planlanan festivalde, Bulgaristan Tiyatro Müzik Merkezi, Kırcaali Kadriye Latifova Müzikali tarafından sahnelenen ‘Bravo Franklin’, Bulgaristan Devlet Kukla Tiyatrosu, Burgas tarafından sahneye konan ‘Ormandaki Eğlence’ ve Bursa Gölge Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Sihirli Ağaç’ adlı çocuk oyunlarının yanı sıra çok sayıda atölye çalışması da tiyatroseverlerle buluşacak.

Bursa’nın ekonomik gelişimine koşut olarak tiyatro sanatının canlandırılması ile çağdaş tiyatronun bölge insanına sergilenmesini sağlayacak olan festival programıyla ilgili detaylı bilgiye www.devtiyatro.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.