Kırklareli Merkezinde düzenlen Kitap Okuma Etkinliği yarışmalarında dereceye giren öğrencilere “Başarı Sertifikaları” ve ödülleri İl Millî Eğitim Müdürü Murat Aşım tarafından verildi.

Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğu kitabın anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye genelinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda düzenlenen Kitap Okuma Etkinliğinde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen ödül törenine, yarışmada 1’inci olan Lüleburgaz Rumeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Deniz, 2’inci Merkez Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bessa Şeyda Düzyol, 3’üncü Merkez Şehit Astsubay Piyade Üstçavuş Göktan Özüpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Talha Eminç ile öğrencilerin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ile okul yöneticileri katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Aşım konuşmasında, “Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı ve bilinci kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek, kişisel gelişimi destekleyerek Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek amacıyla okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmalıdır. Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biridir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir, sözcük dağarcığını arttırır, insana bilgi ve birikim kazandırır" dedi.

Dereceye giren öğrencilere ayrı ayrı tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrencilere “Başarı Sertifikaları” ve ödüllerini verdi. Aşım, öğrencilere kitap ve dolma kalem seti hediye ederek, okumayı hiçbir zaman bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.