Şırnak merkez Sema Cıngıllıoğlu İlk ve Ortaokulu’nda, ’Bende fırçalıyorum’ kampanyası kapsamında öğrencilere diş fırçası ve macun, Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su ve beraberindekiler tarafından dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneler Birliği Kurumu tarafından ’Bende fırçalıyorum’ sloganıyla başlatılan ve diş fırçalamanın öneminin, doğru fırçalama tekniklerinin anlatıldığı kampanya kapsamında, Şırnak genelinde 12 bin diş fırçası ve 12 bin diş macunu dağıtıldı.
Dağıtım törenine Şırnak Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Şırnak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, Şırnak Ağız Diş Sağlık Merkezi Tabibi Nurullah Alkış, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Çiftçi Dengiz ile diş hekimi doktorları katıldı. Sınıfları dolaşan Su ve beraberindekiler tek tek öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtarak dişlerinin fırçalamasını tembih etti. Ayrıca Şırnak Ağız Diş Merkezi’nden gelen diş doktorları tarafından da öğrenciler diş konusunda bilgilendirerek, dişleri çürük olan öğrencileri tespit etti.
Öğrencilere tek tek diş macunu ve diş fırçasını dağıtan Su, öğrencilerle sohbet etmeyi ihmal etmezken hatıra fotoğrafı da çekmeyi unutmadı.
Konu hakkında bilgi veren Şırnak Ağız Diş Merkezi doktoru Nurullah Alkış, Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde Şırnak Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi olarak ilk ve ortaokullarda diş macunu ve diş fırçası dağıtıklarını söyledi. Alkış, "Halkımızın yüzde 50’sinden fazlası evinde diş macunu diş fırçacı bulundurmamakta. Bizler bunu düzelmek için öğrencilerimize ağız sağlığı bilincini ve önemini yerleştirmeye çalışacağız. Okullara göndereceğimiz. Diş hekimi yardımcılığı ile hekimlerimiz öğrencilere doğru diş fırçalamayı yöntemini anlatacak. Onlara beslenmenin önemi, ağız sağlığı önemini anlatacaklar. Öğrencilerimiz de bu şekilde uygulayarak gelecek nesillerde daha sağlıklı az masraflı diş sağlığı sağlamış olacaklar. Dişlere büyük önem vermekteyiz; çünkü bir diş çürümeden önce o dişi kurtarmak bizim temel hedefimizdir. Bunu da başarmak için bu çalışmayı başlattık. Bunu inşallah faydalarını göreceğiz. 12 bin diş macunu ve diş fırçası okullarımıza dağıtıyoruz" dedi.