Burun düzeltme ameliyatı olan ve ameliyat sonrası  beyin kanaması geçirdiği anlaşılan 17 yaşındaki kız, 10 gündür yoğun bakımda  yaşam mücadelesi veriyor.

    Gaziantep Adliyesine gelen baba Ümmet Özüberk, burada gazetecilere  yaptığı açıklamada, burnundaki kemikten dolayı nefes almakta zorlanan kızı  Kübra'ya, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama  Hastanesinde yapılan tetkiklerinin ardından ameliyat için 17 Ocak'a gün  verildiğini söyledi.

    Belirtilen tarihte kızını ameliyata aldıklarını ifade eden Özüberk,  "Ameliyatta burnundaki kıkırdakların alınacağını söylediler ancak kızım şu an  hala yoğun bakımda. Beynindeki baloncuk patlamış. 12 saat sonra başka bir doktora  haber veriliyor. Benim çocuğum 10 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Hayati  tehlikesi devam ediyor. Şu an Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek ilgili doktorlar  hakkında suç duyurusunda bulundum. İhmali olan tüm sağlık çalışanlarının  cezalandırılmalarını istiyorum. Basit bir burun ameliyatı dendi. Basit ameliyat  buysa zor ameliyat hangisi? Benim canımı yaktılar başkalarının canı yanmasın."  diye konuştu.

    "Küçük de olsa her ameliyatlarda bu tür riskler söz konusu"

    Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat  Taner gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burun boşluğu ile beyin arasında,  çok ince bir kemik tabaka bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

    "Bu bölgede yapılan her türlü cerrahi müdahale sırasında kırılma riski  vardır. Bu ameliyat esnasında, kemikte oluşan küçük bir hasar nedeniyle ne yazık  ki beyin kanaması olmuş. Hastanın uyanması gecikince çekilen tomografide beyin  kanaması görülüyor ve hemen yoğun bakıma alınıyor. Hastayı muayene eden beyin  cerrahi uzmanımız, şu anda hastaya müdahale edilemeyeceğini belirtti. Hastanın  genel durumu kötü. Ne yazık ki bu tür vakalar nadir de olsa gerçekleşebiliyor.  Küçük de olsa her ameliyatlarda bu tür riskler söz konusu. Ailenin acısını  paylaşıyoruz, umut ediyoruz ki en kısa zamanda hastamız sağlığına kavuşur."