SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi Doğanköy Mahallesi’nde yapılan Bursa Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu, "Zaman zaman şehir hastanelerimize 'Şehir efsanesi' diyenler oldu ama efsane olmadan da eser olmuyor. Onlar 'Efsane' diyecek, biz de eserleri meydana getireceğiz" dedi.
Doğanköy Mahallesi'nde yaklaşık 841 dönüm arsa üzerinde yapılan ve 1355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesi inşaatında Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, inşaat çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Bursa Şehir Hastanesi'nin, kent için çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, Bursa'nın sağlık alanında yalnız kendine yeten değil, bölgeye hizmet eden ve sağlık turizminde iddialı bir merkez olmasını arzu ettiklerini belirtti. Bursa'nın gelecek vizyonunda sağlığın önemli rol oynayacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Bizlerde allah ömür verises, bunları takip etmenin peşinde olacağız. Zaman zaman şehir hastanelerimize 'Şehir efsanesi' diyenler oldu ama efsane olmadan da eser olmuyor. Onlar 'Efsane' diyecek, biz de eserleri meydana getireceğiz. Bazıları yanlış konuşacak, bazıları da iş yapacak. Biz iş yapan taraftan olmaya devam edeceğiz" dedi.
Bir gazetecinin 'Bursa Şehir Hastanesi'nin bitiş tarihi 2017 olarak kesinleşti mi?" şeklindeki sorusuna ise Bakan Müezzinoğlu şöyle yanıt verdi:
"Bir dakika sonramıza garantimiz yok. Allah ömür verirse, inşallah hep beraber göreceğiz. Niyetimiz o. Hedefimiz o. 2017'nin 29 Ekim'inde onlardan bu eseri teslim almak için devamlı ümüklerini sıkacağım."

FOTOĞRAFLI