Malatya’da eğitim başta olmak üzere birçok sosyal alanda hayırseverliği ile bilinen İşadamı Reşat Erdoğan, Yeni Malatyaspor’un şampiyonluk sevincini süper ligle taçlandıracağını söyledi.
Kentte, yaptığı yardımlar kadar hayata geçirdiği sosyal projeler ile de halkın yanında yer alan işadamı Reşat Erdoğan, Yeni Malatyspor’un lig şampiyonluğunun ardından yaptığı değerlendirmede, PTT 1. Lig’e yükselen Yeni Malatyaspor’un süper lig takımlarına eş değer bir takım olduğunu ifade etti.
Yeni Malatyaspor ‘un sıradan bir takım olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Malatya futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehirdir. Malatya’da Müthiş bir taraftar desteği var. Bu müthiş taraftara şampiyonluk yakışır. Bu süreçten sonra Yeni Malatyaspor’un eskiden olduğu gibi şahlanış destanı yazacağına inanıyorum. Bir Malatyalı olarak buna yürekten inanıyorum” diye konuştu.
Yeni Malatyaspor’un yönetimin de başarılı bir işe imza attığını söyleyen Erdoğan, “Emekleri çok oldu oyuncularla yöneticilerin. Taraftar da Malatyalılara yakışır şekilde kutladı. Bu zafer sadece bütün takım kadrosuyla hep birlikte alın teri döken futbolcularımızın ve onlara her zaman destek veren taraftarın birliğinin zaferidir. Malatyaspor taraftarının vefasının imzası şampiyonluktur. Yurdumuzun hangi köşesinde bir Malatyalı varsa, orada dalgalanan bir Malatyaspor bayrağı vardır. Bu bayrağın nasıl dalgalandığına bütün Türkiye şahit olacaktır. Her bir Malatyalı birinci lig mücadelesinde memleketinin bayrağı olacaktır” diye konuştu.
Yeni Malatyaspor’un PTT 1. Lig’e yükselmesinin ardından kamuoyunda kendisinin kulüp başkanlığına isminin geçtiği yönündeki soruya ise Erdoğan, “Benim böyle bir iddiam yok. Yeni Malatyaspor Malatyalılarındır. Ben de bu takımın bir taraftarıyım. Kulüp başkanlığı ile ilgili kamuoyunda bazı spekülatif iddialar dolaşıyor. Ben bu konuda taraftar olarak takımızın yanında olacağım. Ve her zaman destek vereceğim” diye konuştu.