Manisa’da KOSGEB desteği ile açılan işyerlerine bir yenisi daha eklendi. Havuzlu Çarşı içerisinde açılışı gerçekleştirilen bir çeyiz dükkanının açılışı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarafından yapıldı.
Havuzlu Çarşı içerisinde açılışı gerçekleştirilen çeyiz dükkanının açılış törenine; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur ve vatandaşlar katıldı. İşletmenin sahibi Arzu Yasin, açılış öncesinde yaptığı konuşmasında açılışa katılan herkese teşekkür etti.
"HÜKÜMETİMİZ BALIK YEMEĞİ DEĞİL, BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYOR"
Açılışta konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de, “KOSGEB ile Yunusemre Belediyesi işbirliğinde girişimci arkadaşlarımıza sertifikalarını daha önceden verdik. Yunusemre’ye yapacak olduğumuz kent merkezimizin ardından inşallah bu tür işyerlerimizin açılışlarını orada da gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşüm projemiz çerçevesinde ilçemize kazandıracak olduğumuz kent merkezimiz ile ilçemiz yeni bir görünüme kavuşmuş olacak. Ekonomimiz büyüyor. Buna paralel olarak ilçemizin de büyümesi ve güçlenmesi gerekmekte. İnsanlarımız daha çok istihdam sağlamak ve üretim yapmak istiyor. İhracat sayımız artıkça, çalışan sayımız da artıyor. Bir taraftan da iş yapmak isteyen, işyeri açmak isteyen ve istihdam sağlamak isteyen girişimcilerimize, KOSGEB aracılığı ile karşılıksız destek sağlanmakta. Hükümetimiz bu proje ile vatandaşlarımıza balık yemeği vermeyi değil de balık tutmayı öğretiyor. İş kurmak isteyen girişimcilerimize hem eğitim desteği veriliyor ki; biz de belediye olarak buna katkı sunuyoruz, hem de sermaye desteği veriliyor. Girişimcilerimiz özgüveni kazanarak kendi işlerini kuruyorlar. Bu özgüveni kazanarak işyeri açan kardeşimiz Sayın Arzu Yasin’e yeni işyerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dualar sonrası işyerinin kurdelesi Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve işyeri sahibi Arzu Yasin tarafından kesildi.