İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan Adnan ve Süheyla Uzman çiftinin oğulları Kayra Uzman(10), halk arasında balık derisi hastalığı olarak nitelenen iktiyozis hastalığıyla mücadele ediyor. Vücudunun birçok yerinde kurulukla beraber yara oluşan ve şiddetli kaşıntıları olan Kayra’nın düzenli olarak, doktorların önerdiği nemlendirici, duş jeli, şampuan, temizleyici, güneş losyonu ve yara kremi gibi ürünlerden ayda 3’er tane kullanması gerektiği ifade ediliyor.

Vücudundaki yaralar nedeniyle annesinin 'çilek çocuk' diye seslendiği Kayra’nın durumu, geçmeyen kaşıntılarla birlikte her geçen gün kötüye gittiği belirtiliyor. Kayra’nın yüzde yüz engelli raporunun 2 yıl önce iptal edilmesi üzerine, aile de engelli maaşını alamaz hale gelirken, yaklaşık 1300 TL tutarındaki engelli maaşının kesilmesiyle aylık bin TL’yi bulan krem ve gerekli kozmetik ürünlerini satın alamadıklarını söyleyen anne Süheyla Uzman, "Kayra bir senede beş kere deri döküyor, yazı yazamıyor, elleri şişiyor, arkadaşları tarafından dışlanıyor, dalga geçiliyor.

Bu hastalıkla çok mücadele ediyoruz. Krem kullanabildiğimiz dönemde hastalığı iyiye gidiyor. 3 yaşından 7 yaşına kadar evde bakım parası alabildik. Daha sonra tekrar heyete girdiğinde hastalığının sakin döneme denk geldiğini söylediler ve heyet raporunu alamadık. Zaten her şey ondan sonra başladı. Kremlerini ve ilaçlarını alamaz hale geldik. Artık evde kalan kremlerin kutularını kesip sıyırmaktan parmaklarım acıyor" ifadelerini kullandı.