Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Uluçınar Kültür ve Eğitim Derneği tarafından hazırlanan kermesin açılışına katıldı.
Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde, öğrenciler yararına hazırlanan kermes, edilen duaların ardından açılırken, Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı konuşmada kermeslerin toplumsal yaşantımızdaki önemine değindi. Kermeslerin toplumsal yaşantımızda yardımlaşma ve dayanışma anlamında büyük bir görev yürüttüğünü dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’İlimizde güzel faaliyetler sergileyen derneklerimizden biri olan Uluçınar Kültür ve Eğitim Derneği, güzel ve anlamlı bir çalışma gerçekleştiriyor. Kermesten elde edilen gelirlerin, geleceğimizin teminatı olan öğrenciler için olması da son derece önemli. Bizler, ’’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’’ anlayışına sahip bir milletiz. Yine aynı şekilde Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerinde belirtmiş olduğu gibi, “Bir kötülük gördüğünüzde, onu elinizle düzeltin; eğer buna gücünüz yetmezse, dilinizle düzeltin; eğer buna da gücünüz yetmezse kalbinizden buğzedin. Zira bu imanın en düşük derecesidir’’ şeklinde bizlere ifade etmişler. Bilecik’te güzel çalışmalarda bulunan bu derneğimiz de bu faaliyetiyle toplumumuzda oluşan bir eksikliği gidermiş oluyorlar. Derneğimiz, diğer yandan Osmanlıca dilinin öğretilmesi noktasında da güzel çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalar çok önemlidir. Şunu unutmamalıyız ki, Şeyh Edebali’nin de dediği gibi ’’Geçmişini bilmeyen geleceğe emin adımlarla ilerleyemez’’ düsturunu rehber edinen bir davranış. Ben, bu güzide şehre hizmetkarlık görevini yürüten birisi olarak, bu çalışmalardan dolayı çok memnun ve dernek temsilcilerine müteşşekkirim. Ben böyle güzel bir çalışma sergileyip öğrencilerimiz yararına gayret gösteren arkadaşlarımıza tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım’’ dedi.
Uluçınar Kültür ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Salih Kaya ise yaptığı konuşmada, Bilecik’te güzel bir çalışma gerçekleştirdikleri için duyduğu memnuniyeti belirtti. Konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının toplum yaşantısındaki önemine değinen Kaya, sivil toplum kuruluşları ile vakıfların gerçekleştirdiği önemli faaliyetler hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya, yaptıkları destek dolayısıyla teşekkür eden Kaya, derneğin açılışında emeği geçenler ile derneğin açılışına katılanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından hazırlanan kermes, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve beraberindekiler tarafından dualarla açıldı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, daha sonra kermesi gezerek, hayırlı işler olması temennisinde bulundu.